25.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Sotii Ursulescu, pasionati de economie

Sotii Ursulescu, pasionati de economie

Sunt extrem de modesti, pasionati de filmele bune vechi, de muzica anilor ’70-’80, de muzee si piese de teatru. In ciuda firii boeme, sunt doua persoane rationale, conservatoare, economisti de profesie.


Dragos Lucian Ursulescu este nascut in 1968 in Craiova, intr-o familie cu tata economist de profesie, iar mama profesoara de matematica. A urmat Liceul Economic, dupa care a efectuat stagiul militar de noua luni la Scoala de Ofiteri in Rezerva de la Lipovu. Urmând profilul economic de care era pasionat, Dragos Ursulescu a ales cursurile Facultatii de Stiinte Economice din Craiova, pe care a absolvit-o in 1992. „Urmând liceul la sectia de contabilitate, eram deja format pentru aceasta meserie.


O mare influenta asupra carierei mele viitoare au avut-o parintii mei, tatal meu ocupând de-a lungul intregii activitati profesionale functia de contabil-sef si director economic, iar mama cadru didactic. Imediat dupa terminarea facultatii am lucrat la Regia Autonoma a Domeniului Public ca economist. Din 1994, prin concurs, m-am transferat ca inspector la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj. Dupa câtiva ani am ajuns sef de birou. Anul acesta, pe 1 aprilie, am fost numit temporar comisar general al Comisariatului General Dolj al Garzii Financiare, iar in urma concursului pentru postul permanent de comisar general am dat concurs, din 1 septembrie ocupând aceasta functie. Mai am o sora, de 27 de ani, care are insa alte abilitati, fiind absolventa a Facultatilor de Jurnalism si de Litere“, a povestit comisarul general al Garzii Financiare Dolj. Nu s-a limitat la anii de studentie si la experienta profesionala dobândita, urmând de-a lungul anilor nenumarate cursuri postuniversitare in domeniul managementului afacerilor, cursuri de specialitate in domeniul calitatii serviciilor etc. Marturiseste ca toate realizarile si ascensiunea profesionala au urmat unor ani de studiu asiduu, prin nenumarate concursuri sau examene specifice.


Vorbeste cu mare respect despre colectivul in cadrul caruia lucreaza, considerând ca munceste alaturi de oameni cu ani de experienta in spate, cu abilitati si calitati deosebite, intr-un judet in care predomina ca principale probleme ale institutiei pe care o conduce evaziunea fiscala, spalarea de bani, activitatile ilicite, contrabanda.


„Este extrem de modesta, calculata, sensibila“


Despre viata de familie, Dragos Ursulescu vorbeste cu foarte mare drag, dar din dorinta de a „nu iesi cu nimic in evidenta“ este foarte retinut. Sotii Ursulescu se considera un cuplu absolut normal. S-au cunoscut in urma cu sapte ani la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj…


„Ne stiam din vedere de mult timp, lucram impreuna in aceeasi institutie. In iulie 1998 ne-am imprietenit, iar in mai putin de un an eram si casatoriti. Am avut o nunta superba, cu foarte multi invitati, o atmosfera de basm, care au facut acea zi deosebita. Sotia mea avea pe atunci 25 de ani, iar eu 31. Mi-a placut de sotia mea din prima clipa, avem pasiuni si puncte comune, eram atras de frumusetea si modul ei de a fi. Este extrem de modesta, calculata, sensibila, o persoana extraordinara cu capacitati intelectuale deosebite. Este in zodia Berbecului, este foarte ambitioasa, inteligenta“, a spus Dragos Ursulescu.


Isi doresc foarte mult un copil


Sotii Ursulescu sunt extrem de ocupati, muncesc foarte mult, de dimineata de la ora opt, pâna seara târziu, iar de multe ori si in week-end-uri. In concedii le place sa calatoreasca atât in tara, cât si in strainatate. Au vazut o parte din tarile Europei, s-au indragostit de Paris si Venetia, dar si de Sighisoara, nordul Moldovei sau Valea Prahovei. Sunt atrasi in special de orasele cu vestigii arhitectonice, de locurile istorice.


Ileana Ursulescu este pasionata de frumos, nu tine ca obiectele sau hainele sa fie „de firma“, ci mai degraba de calitate si frumoase. Ea este cea care are ultimul cuvânt in ce priveste alegerea costumelor sotului. Sotii Ursulescu nu se declara „impatimiti“ ai barurilor sau discotecilor, desi le place mult muzica, in special muzica anilor 1970-1980, dansul, filmele frantuzesti, comediile, emisiunile sportive, Dragos Ursulescu declarându-se suporter impatimit al Universitatii Craiova.


Prefera linistea caminului conjugal, lectura, dar si iesirile in natura cu prietenii. Sarbatorile pentru cei doi sunt extrem de importante, pe care „obligatoriu“ le serbeaza in sânul familiei. Isi doresc in schimb implinirea familiala: un copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

ȘTIRI GdS

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Campania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți,...

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Siguranţă Şcolară şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi  Mehedinţi au desfăşurat...

Râmnicu Vâlcea: Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional ”Mircea...

Primarul Mircia Gutău a inaugurat Sala de Festivităţi modernizată a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” – cu această ocazie, a fost dezvelit...

Oscar, şarpele hoinar” revine la Râmnicu Vâlcea pentru a...

Peste 8.000 elevi din 12 oraşe din România vor lua startul luni, 21 septembrie 2020, în cea de-a 7-a ediţie a campaniei...

Percheziții la locuințele unui craiovean care ascundea un pistol

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj și  Secției 2 Craiova au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele unui...

Transalpina se închide între Novaci și Rânca sâmbătă și...

Circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) între Novaci și Rânca  (km 17+000 - km 22+000) se închide, sâmbătă și duminică, în vederea desfășurării...