Acasă Local Propunere pentru postul de procuror general

Propunere pentru postul de procuror general

-

Ministrul justitiei, Monica Macovei, a propus-o ieri Consiliului Suprem al Magistraturii, pentru postul de procuror general al României, pe Laura Codruta Kovesi (foto), de 33 de ani, care a condus, din ianuarie 2006 si pâna in prezent, Biroul Teritorial Sibiu al DIICOT. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Ministerul Justitiei, Laura Codruta Kovesi si-a inceput activitatea in anul 1995, la Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu, promovând in 1999 la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sibiu. Ministrul Monica Macovei va face propuneri si pentru posturile ramase libere de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si pentru Sectia Parchetelor Militare. Dupa nominalizarea ministrului justitiei, Consiliul Suprem al Magistraturii va da avizul pentru acea persoana. Chiar daca decizia CSM este favorabila sau nefavorabila, hotarârea de numire in functia de procuror general ii apartine presedintelui tarii. In urma cu o luna si jumatate, Ilie Botos a demisionat din functia de procuror general, invocând motive personale. Decizia sa a avut insa loc dupa ce sirianul Omar Hayssam disparuse din tara si sefii serviciilor secrete isi dadusera si ei demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Barul de oxigen

În New Delhi, capitala Indiei, concentraţia de praf din aer depăşeşte cu mult limita de toleranţă fixată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Senatorul PNL, Costel Şoptică prins cu 105 km/h în localitate

Senatorul PNL, Costel Şoptică a rămas fără permisul de conducere, deoarece a fost prins conducând cu 105km/h în localitate. Parlamentarul a refuzat să prezinte documentele şi nu a semnat procesul verbal întocmit de oamenii legii, informează Mediafax.