17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcese suspendate

Procese suspendate

Toate cauzele aflate pe rol in instantele de judecata din judetul Hunedoara sunt, incepând de ieri, suspendate timp de o jumatate de ora, incepând cu ora 10.00, ca urmare a protestului declansat de magistrati si personalul auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului si Judecatoriilor. Judecatoarea Mihaela Timisan, purtator de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, a declarat ca Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Hunedoara a hotarât sa se alinieze initiativei Asociatiei Magistratilor din România de a protesta pentru apararea unei legislatii coerente si pe masura realitatilor judiciare actuale. „Protestul consta in suspendarea sedintelor de judecata, in intervalul orar stabilit, pâna la abrogarea normelor legale a caror adoptare a generat actuala stare“, a declarat Timisan.


Grefierii si personalul auxiliar sustin ca sunt nemultumiti de proiectul Ministerului Justitiei care-i vizeaza si care va duce la anularea anumitor sporuri si facilitati ce le sunt in prezent acordate.


Protestatarii sustin ca principalele revendicari sunt legate de legea salarizarii, care de doi ani se amâna, de lipsa personalului sau a conditiilor de la locul de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS