Acasă Local Preotii se vor implica in problemele sociale

Preotii se vor implica in problemele sociale

-

17 preoti din Protoieriile din Craiova vor participa timp de doua zile la seminarul cu tema „Modalitati de implicare a preotului in dezvoltarea comunitatii“, care se desfasoara la Manastirea Dintr-un Lemn, judetul Vâlcea. Scopul acestui proiect este pregatirea preotilor ca formatori capabili sa initieze in parohiile unde isi desfasoara activitatea pastoral-misionara actiuni care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, prevenirea HIV-SIDA, prevenirea si combaterea violentei in familie, promovarea in rândul enoriasilor a unei atitudini nediscriminatorii fata de victimele acestor doua flageluri. Acest program de pregatire se deruleaza in cadrul proiectului „Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV-SIDA si a violentei in familie, in România“, implementat la nivelul judetului Dolj de Arhiepiscopia Craiovei, in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin-Ortodoxa, filiala din România a acestei organizatii care are sediul central in SUA.


Alta grupa, formata din 16 preoti din Protoieriile Bailesti si Filiasi, va participa la acelasi seminar, care se va desfasura insa la Manastirea „Sfânta Treime“ din localitatea Stâmba, judetul Gorj, pe 26 si 27 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa...