29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Coltul gospodinei

• Cafeaua isi mentine mai bine aroma, daca in borcanul de sticla unde o pastrati introduceti un saculet de tifon cu sare grunjoasa. Borcanul trebuie inchis ermetic. • Cascavalul nu se usuca daca-l inveliti intr-o pânza umeda, inmuiata in apa cu otet sau vin alb. Puneti-l astfel intr-o cutie in frigider. • Capsunele isi sporesc aroma daca, dupa spalare, se adauga o lingurita de otet si se amesteca. • Mustarul se pastreaza proaspat mult timp daca, dupa fiecare folosire, inainte de a inchide capacul borcanului, puneti deasupra o felie subtire de lamâie. • Morcovii si orice radacinoase pot fi usor curatate daca, in loc de cutit, folositi un burete de sârma. • Fasolea uscata devine mai usoara pentru stomac daca se adauga in timpul fierberii partea alba de la un praz. • Galustele de gris ies perfect daca se prepara cu oul bine batut inainte. Oul nebatut le impiedica sa devina afânate. • Pentru a conserva lamâile timp de mai multe saptamâni, puneti-le intr-un vas de pamânt umplut cu apa rece, care trebuie schimbata zilnic. •Drojdia pentru un aluat cât mai bun se incearca punând-o intr-un pahar cu apa fierbinte. Daca pluteste, aluatul va dospi. Daca se duce la fund, inseamna ca drojdia nu mai are putere. • Dulceata nu se zahariseste daca se pune in ea o jumatate de lamâie taiata bucati mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS