13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdio 90 - 60 - 90!

Adio 90 – 60 – 90!

Spaniolii au decis ca nu mai vor sa vada manechine filiforme pe scena, dar românii nu se grabesc sa le urmeze exemplu. Motivul? Marii creatori de moda prefera tot fetele care au grija de silueta lor, dar nu mai cer sa se respete sablonul 90 – 60 – 90.


Agentiile de manechine din Craiova nu s-au declarat afectate de faptul ca guvernul spaniol le-a interzis manechinelor slabe sa defileze pe podium in cadrul Saptamânei Modei de la Madrid (care s-a desfasurat in cursul acestei saptamâni).


„Spania nu este o piata de modele chiar asa de importanta precum cele din Milano, Paris sau New York, tocmai de aceea consider ca decizia guvernului spaniol nu va afecta modelling-ul international“, a precizat Toni Dinca, managerul agentiei One Models.


Aceeasi parere a avut-o si Tom Cringureanu, marketing manager in cadrul agentiei Royal Models. „Decizia spaniolilor nu va afecta modelling-ul international pentru ca, in cele din urma, tot marii designeri sunt cei care aleg fetele care sa le prezinte hainele“, a spus acesta.


Autoritatile spaniole au luat aceasta decizie considerând ca foarte multe tinere ajung sa se infometeze pentru a arata asemenea manechinelor care defileaza pe podium. Totusi, managerii agentiilor din Oltenia au tinut sa precizeze ca nu au incurajat niciodata aspirantele la o cariera in modelling sa se infometeze. Acestia au marturisit ca nu se mai cauta fete care sa se incadreze intr-un anumit tipar. Marimile 90 – 60 – 90 nu mai sunt un garant al frumusetii. Important este ca tânara sa fie inalta si, bineinteles, sa aiba o silueta armonioasa.


A pierdut noua kilograme


„In modelling se cauta fete care sa aiba un aspect placut, sa aiba ceva iesit din comun“, a mentionat Tom Cringureanu. In cadrul preselectiei de manechine care a avut loc ieri, agentia Royal Models a cautat fete care sa aiba o frumusete naturala, daca aspectul fizic era placut, greutatea fetelor nu era un impediment. Iar acesta nu poate fi decât un semn ca totusi, lucrurile incep sa se schimbe.


Totusi, prin insasi natura meseriei lor, manechinele au o grija deosebita de silueta lor. Bunaoara, Diana Toba a slabit noua kilograme pentru a arata cât mai bine la concursul Miss World România 2006. Craioveanca a inceput regimul imediat dupa ce a fost declarata Miss Oltenia (adica dupa ce primise confirmarea faptului ca ar fi frumoasa) din luna mai a acestui an.


„Am facut mult sport si am urmat un regim alimentar sanatos. Nu m-am infometat, cred ca am slabit atâta pentru ca am facut foarte multa miscare, mergeam la sala zilnic, alergam in fiecare seara, am facut sauna. Acum sunt multumita de cum arat“, a spus Diana Toba. Tânara a mentionat ca decizia de a slabi ii apartine in totalitate si nu a fost presata de agentia de manechine de care apartine.


Infometarea nu este o solutie


Pentru a aparea in diverse pictoriale sau reclame nu este insa nevoie sa aratati asemenea manechinelor care defileaza pe podiumuri. O sansa de afirmare in modelling mai au si tinerele care nu au fost daruite de natura cu o inaltime considerabila. „Exista fete care nu depasesc 1.74 si care nu sunt slabe, dar dau bine pe camera, adica sunt fotogenice. Acestora li se recomanda o cariera de fotomodele. Monica Birladeanu este un fotomodel de succes, a facut numeroase pictoriale, dar nu este foarte inalta“, a spus Tom Cringureanu.


In nici un caz insa infometarea sau dietele drastice nu sunt o solutie pentru acelea dintre dumneavoastra care vor sa obtina aprecierea celorlalti. Uneori, micile „defecte“ sunt cele care dau un farmec aparte unei persoane. Multe dintre fetele care lucreaza ca manechine sunt daruite de natura cu o silueta supla, aceasta nu inseamna nicidecum ca femeile care au forme bine definite nu ar fi frumoase. Jenifer Lopez sau Beyonce Knowless sunt doar câteva exemple care demonstreaza faptul ca nu trebuie sa fii filiforma pentru a avea succes la barbati.


In ceea ce le priveste pe aspirantele la o cariera de succes in modelling, se pare ca acestea trebuie sa fie daruite de natura cu o silueta supla. Deocamdata aceasta este dorinta marilor designeri. „Cunosc cazuri când manechine au fost respinse de la castinguri pentru ca aveau prea multe kilograme si nicidecum prea putine“, a spus Toni Dinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS