5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEdilii din Uricani intra in Europa

Edilii din Uricani intra in Europa

Cinci consilieri, in frunte cu primarul Danut Buhaescu de la Uricani, pleaca, la sfârsitul acestei luni, in vizita de lucru in tari europene, pentru un schimb de experienta. Oficial, vizita se va desfasura in perioada 23 septembrie – 3 octombrie si cuprinde un itinerar stabilit pentru Italia, Olanda si Elvetia, pe bani publici. Pentru acest schimb de experienta, reprezentantii administratiei publice de la Uricani vor cheltui peste 30.000 RON, dar, spun ei, vor veni cu un bogat bagaj de cunostinte.


„Vizita face parte dintr-un program destinat tarilor aflate in curs de aderare la Uniunea Europeana, iar pentru noi este un bun prilej de a gasi modalitatea reala de a face comparatii, la fata locului, in ceea ce priveste modelul occidental de reusita in administratie. Ne vom interesa de modul in care isi concep bugetele locale si cum stiu sa si le gospodareasca“, a precizat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.


Alaturi de primar, in Europa mai pleaca si consilierii Nicusor Stoi, Corneliu Braia, Daniel Moraru, Viorel Zaharia si Cornel Todea, edilul-sef fiind la prima „vizita pe bani publici“. „Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa mai plec pâna acum in astfel de vizite, pentru ca ar fi trebuit sa o fac mai des. Oricum, cred si vreau sa fiu convins ca pasii facuti de administratia locala in acesti doi ani de când sunt primar au ajutat orasul sa se dezvolte“, a mai spus Buhaescu.


Cei care pleaca acum in Europa cu gândul unei frumoase si rodnice experiente administrative spun ca la intoarcere le vor prezenta celor ramasi sa se ocupe de destinul orasului o noua strategie bazata pe date concrete, dupa modelul unor tari dezvoltate, care vor ajunge partenerele României in Uniunea Europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS