17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal Sunteti gata sa va reinventati?

Sunteti gata sa va reinventati?

Considerati ca sunteti pregatita pentru a incepe o noua etapa, pentru a evolua? Reorganizati-va prioritatile si luati viata ca pe o provocare… Puteti fi implinita pe toate planurile, daca puneti suflet si aveti rabdare si o doza de „incapatânare“! Site-ul www.stiletto.ro va propune sa descoperiti daca sunteti gata pentru o schimbare.


1. Sunteti intr-un restaurant si luati prânzul cu cea mai buna prietena. Din vorba in vorba, va destainuieste ca merge la un psiholog care o consiliaza pentru a-si schimba radical viata:


– puneti furculita jos si, foarte interesata, incepeti sa ii puneti intrebari despre aceasta evolutie a personalitatii ei. (2)


– o intrebati cât costa toata aiureala asta; nu ar fi mai bine sa foloseasca banii pentru a-si reinnoi garderoba? (1)


– notati numarul de telefon al psihologului la care merge pentru a va programa si dumneavoastra. (3)


 


2. Va recititi jurnalul si observati ca in ultimul timp nu ati facut decât sa analizati, cât se poate de critic, relatiile cu cei din jur:


– va dati seama ca trebuie sa mai „lucrati“ in ceea ce priveste comunicarea cu prietenii si ca e nevoie de mai multa toleranta, atentie si profunzime si va hotarâti sa faceti tot ce e necesar pentru asta; daca trebuie, veti sacrifica din timpul dumneavoastra liber sau veti merge chiar la psiholog. (3)


– va hotarâti sa „terminati cu prostiile“ si sa abordati un subiect diferit data viitoare când veti scrie in jurnal. (1)


– descoperiti ca va plângeti prea mult de acest aspect – oare de ce? Solutia e sa scrieti mai mult pe aceasta tema pentru a va clarifica gândurile si a afla care este problema. (2)


 


3. Va uitati in cutia postala si prin maldarul de oferte de la supermarketuri si magazine de decoratiuni interioare descoperiti un catalog cu cursuri de week-end – limbi straine, calculatoare, arta…


– le aruncati pe toate in cosul de gunoi infiintat de femeia de serviciu chiar pentru astfel de „fluturasi“. Când sa mai aveti timp si de cursuri?! (1)


– puneti geanta jos si va uitati pe el – oare ofera si cursuri care dezvolta creativitatea (dansuri, olarit, arta fotografica, literatura)? Daca da, ar merita sa va inscrieti. (3)


– il puneti deoparte fara a-l citi… il veti rasfoi mai târziu. Oricum v-ati gândit sa va faceti un hobby pentru destindere! (2)


 


4. Treceti printr-o perioada deosebit de stresanta si aveti un cosmar care se repeta obsesiv; visati ca va aflati in fata unui judecator si trebuie sa ii povestiti viata dumneavoastra. Va dati astfel seama ca v-ati petrecut aproape toata viata la scoala sau la birou, ocupata pâna peste cap, fara sa va gânditi si la dumneavoastra. Ati vrea ca in continuare:


– sa va luati mai multe vacante, sa cumparati un apartament mai mare sau chiar o casa si sa va imbunatatiti starea material. (1)


– sa cumparati o casa de vacanta la munte si sa petreceti cât mai mult timp in natura, singurul loc unde puteti sa fiti dumneavoastra inseva. (2)


– sa va explorati talentele si sa va dedicati hobby-urilor pe care le aveti. (3)


 


5. V-ati gândit sa faceti niste schimbari prin casa… Atunci când incepeti sa schitati un plan detaliat:


– realizati ca in aceasta etapa din viata dumneavoastra e cazul sa schimbati ceva pe plan spiritual mai degraba decât material, sa va implicati mai mult in viata celor din jur. (3)


– va hotarâti ca e timpul sa va exploatati pasiunea pentru design interior si va inscrieti la un curs prin corespondenta. (2)


– va uitati prin revistele de profil pentru a vedea care e ultima moda in design interior si faceti un prim pas prin schimbarea vechilor perdele cu unele colorate, din organza. (1)


 


6. La standul de presa, privirea va aluneca pe o revista cu un articol intitulat „Schimbare totala in 365 de zile“:


– nu va intereseaza nici un fel de schimbare; descoperiti in schimb o revista care prezinta ultimele tendinte de moda ale sezonului si o cumparati. (1)


– sunteti interesata si rasfoiti putin revista, dar o puneti la loc plina de dispret când realizati ca nu e vorba decât despre retusuri cosmetice si nu pomeneste nimic despre evolutia personalitatii si a spiritualitatii dumneavoastra. (3)


– cumparati revista, pentru ca vreti sa o luati cu dumneavoastra la coafor sa ii aratati stilistei tunsoarea de la pagina 23… v-ar veni bine! (2)


 


7. Este ziua dumneavoastra de nastere si cei dragi v-au pregatit o petrecere – atunci când se ajunge la tort si trebuie sa suflati in lumânari:


– va gânditi ca v-ati dori sa aveti mai multi bani, pentru o operatie estetica de lifting si pentru niste injectii cu botox. (1)


– planuiti ca pâna la aniversarea viitoare sa va implicati intr-o actiune umanitara, cum ar fi reconstructia zonelor afectate de inundatii. (3)


– va rugati sa va gasiti drumul in viata si sa descoperiti care este adevarata dumneavoastra menire. (2)


 


8. Treceti prin parc in drum spre birou intr-o dimineata insorita de toamna, privind copiii care se bucura de ultimele zile de vacanta si, deodata, aveti o revelatie:


– va dati seama ca trebuie sa va cumparati o pereche de pantofi noi din piele, pentru ca sezonul rece a inceput. (1)


– realizati ca mai aveti mai mult de jumatate din viata la dispozitie si ca aveti puterea sa schimbati ceva, de exemplu, sa strângeti fonduri pentru a ajuta copiii de la orfelinatul din apropiere. (3)


– realizati ca trebuie sa mergeti la psiholog, pentru ca aveti multe nemultumiri legate de viata dumneavoastra. (2)


 


9. Prietena dumneavoastra cea mai buna va roaga sa ii imprumutati o carte buna pentru saptamâna de concediu pe care si-o petrece acasa:


– ii dati cartea pe care tocmai ati terminat-o dumneavoastra, fiindca este incarcata de spiritualitate si v-a determinat sa va schimbati viata – ar putea sa treaca si ea prin aceeasi experienta. (3)


– ii recomandati una dintre cartile Sandrei Brown, romantismul siropos trebuie sa ii placa. (1)


– va duceti la biblioteca si cautati in sectiunea „Cum sa…“ o carte cu sfaturi pentru imbunatatirea vietii femeilor din categoria dumneavoastra de vârsta. (2)


 


10. A venit timpul pentru discutia anuala cu seful dumneavoastra. Atunci când primiti cuvântul pentru a va exprima nemultumirile, propunerile si planurile:


– ii spuneti tot ce vrea sa auda, numai sa se termine mai repede discutia. (1)


– ii spuneti, nevinovata, ca aveti ceva de terminat si ca ati prefera sa folositi timpul alocat discutiei pentru a „produce“. (2)


– ii spuneti ca e timpul sa evoluati si va gânditi sa va luati alta slujba, care, considerati dumneavoastra, vi se va potrivi mai bine. In orice caz, o sa va faceti treaba cu constiinciozitate pâna atunci si il veti tine la curent cu evolutia lucrurilor, astfel incât sa aiba suficient timp sa gaseasca un inlocuitor. (3)


Rezultate:


21-30. Cautati schimbarea!


„A va reinventa“ se pare ca este deviza dumneavoastra, cel putin in ultima vreme. Aveti tot timpul sentimentul ca v-ati putea trai viata mai bine, ca v-ati putea implica mai mult… ceva va impinge mereu sa cautati raspunsuri, sa vedeti ce nu merge, ce va lipseste, unde gresiti si cum v-ar placea sa arate viata dumneavoastra. Pareti a fi o idealista, insa sunteti totusi suficient de realista ca sa va dati seama ca nu toate aspectele vietii dumneavoastra decurg asa cum v-ati dori. Intr-unul din capitolele ei (social, cariera, sanatate, finante, hobby-uri si dezvoltare personala/spiritualitate) inca mai puteti aduce imbunatatiri. Aveti senzatia ca nu sunteti multumita de viata dumneavoastra si aceasta va face sa va doriti sa va reinventati – dar veti avea oare curajul sa o faceti? Imaginati-va ca va aflati la o rascruce: drumul din stânga implica sa nu va asumati riscuri, sa continuati viata dumneavoastra de pâna acum, ascunzându-va, prefacându-va ca nu s-a intâmplat nimic. Daca alegeti drumul din dreapta, va trebui sa va descoperiti un tel, sa va exploatati potentialul la maxim, ajutându-va atât pe dumneavoastra, cât si pe cei din jur. Ce drum ati alege? Daca tot ce va lipseste pentru a pasi pe drumul din dreapta este curajul, atunci urmati sfatul lui Goethe: „Fa absolut tot ce sta in puterea ta sau ce crezi ca sta in puterea ta. Indrazneala inseamna putere, magie si geniu!“


10-20. Va e teama?!


Pentru moment, se pare ca reinventarea nu este o prioritate… Atunci când faceti un bilant, nu simtiti nevoia sa va schimbati. Sunteti multumita cu viata pe care o duceti si impacata cu dumneavoastra inseva, cel putin la suprafata. Atunci când vreti sa experimentati schimbarea, va limitati in a face modificari de suprafata: va redecorati casa, incercati o culoare noua de par sau va petreceti vacantele pe alte meleaguri… In toate cele sase „capitole“ importante pentru dumneavoastra (social, cariera, sanatate, finante, hobby-uri, dezvoltare personala/spiritualitate), lucrurile par sa mearga struna. Sau… nu? E posibil sa existe totusi ceva care va deranjeaza, dar negati in mod constant acest lucru? Schimbarea nu trebuie sa se opreasca numai la aparente – ideea este sa va cultivati si sa va impliniti pasiunile si sa ii ajutati pe ceilalti, sa va imbogatiti viata din punct de vedere spiritual. Fiti sincera cu dumneavoastra inseva si gânditi-va daca nu cumva evitati sa va asumati riscuri si sa va schimbati din teama si comoditate, sau din faptul ca v-ati resemnat deja. Poate ca va e teama sa va explorati personalitatea, ca nu cumva sa gasiti ceva ce nu o sa va placa sau de care nu veti putea trece. Incercati sa priviti tot ce e nou ca pe o provocare, demonstrati-va ca sunteti capabila de orice!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS