12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpatii de depozitare improprii pentru „lapte si corn“

Spatii de depozitare improprii pentru „lapte si corn“

Copiii din mai multe scoli din Valea Jiului vor primi laptele si cornul din programul guvernamental in conditii mizere, pentru ca, spun inspectorii sanitar-veterinari, spatiile de depozitare lasa mult de dorit. Inspectorii Circumscriptiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Petrosani au afirmat ca aceste locuri de depozitare sunt mizerabile, iar in unele scoli, situatia este chiar grava. „Ce fonduri iti trebuie ca sa speli un frigider sau sa zugravesti o camaruta in care se depoziteaza produsele de panificatie? Este simplu sa spui: nu avem, n-am primit, n-am putut“, a spus seful Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Petrosani, dr. Octavian Popescu.


Potrivit inspectorilor DSV, scolile si gradinitele situate la periferia localitatilor din Valea Jiului inca nu au frigidere pentru depozitarea produselor lactate sau, daca exista, nu sunt functionale. „Reprezentantii acestor scoli au motivat ca elevii vor primi toata cantitatea de produse lactate si de panificatie intr-o zi si nu mai este nevoie de depozitare. Este greu de crezut acest lucru, iar noi i-am avertizat sa intre in legalitate. Oricum, sunt permanent monitorizati de institutia noastra“, a mai declarat Octavian Popescu.


Monitorizarea acestor spatii va fi facuta, conform inspectorilor, si in perioada urmatoare, iar controalele vor demara si la firmele care se ocupa de productia produselor lactate si a celor de panificatie, care au obtinut contractele din acest an scolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS