17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Reactii on line

Articolul „Catei ingropati de vii“, publicat ieri in cotidianul nostru, a stârnit un adevarat val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud. Va prezentam mai jos câteva dintre reactiile cititorilor:


http://www.gds.ro si [email protected]


Angie


Eu sunt o românca din Craiova stabilita de aproape doi ani in Statele Unite. Aici, animalele au drepturi exact ca si oamenii… ucizi un animal, te duci la inchisoare, punct! Oamenii nu ar trebui sa faca plângere penala la tribunal. Politia ar trebui sa se autosesizeze si sa ia masuri. Din pacate, nu cred ca lucrurile s-au schimbat prea mult de când am plecat eu din România.


Cristina


Eu am fost acolo, sunt printre primii care au vazut câinele ala aparând dintr-o multime de pietre si pamânt! Nu exista cuvinte care sa descrie revolta pe care am simtit-o. E dincolo de cruzime, e dincolo de orice rau pe care as fi putut sa mi-l imaginez.


Mariana


O veste cutremuratoare, incredibila! Când se mai fac oamenii oameni, când?! Am locuit in 1 Mai si am avut grija, impreuna cu alti vecini, de un câine cu acest nume. Desi nu cred ca este vorba de acelasi animal, intâmplarea mi-a adus in memorie „Fetita“. Simpla coincidenta!? Avea acelasi nume… Aici, in Italia, am un nou prieten cu patru labe pe care l-am numit Aris, in memoria fostului meu câine de acasa. Dupa cele citite, intreb: „Cine-i om si cine-i câine?“. Felicitari colectivului minunat de la GdS!


Un cetatean


Sunt fel si fel de oameni, dar celor care fac rau unor animale nu cred ca le ia foarte mult sa faca rau si oamenilor. Sunt animale care sunt in jurul blocurilor, domestice deja, stând de mult timp. Ele ar trebui sa aiba drepturi egale cu cei tinuti in casa, sa fie vaccinati, deparazitati etc., nu ingropati. Asta se poate intâmpla numai cu putin interes din partea locatarilor. Atunci riscul de boli ar disparea si isteria unora o data cu asta. Despre insul care a ingropat câinele nu am prea multe de spus, daca as spune ca e un animal l-as flata.


ANTI-COMUNITARI


Gestul pensionarului este, intr-adevar, de o cruzime rara. Insa, inainte sa aruncam cu pietre, ar trebui sa ne gândim putin la ce a cauzat gestul batrânului. Sunt iubitoare de animale, dar sunt IMPOTRIVA prezentei comunitarilor pe lânga blocuri, pe lânga ghenele de gunoi, pe lânga piete, la intrarea in magazine… peste tot. Câinii comunitari sunt peste tot. Practic, nu mai poti sa faci nici un pas neinsotit de un astfel de animal (un caz fericit) sau de o adevarata haita (caz mai putin fericit).


Cristina


Oameni buni, ne pregatim sa intram in UE. Ce facem, ii luam si pe comunitari? Pai, corect ar fi sa ii luam, nu? Sunt ai nostri si sunt o problema asa cum sunt si copiii abandonati si cei fara adapost. Dar daca pentru copii si „homlesi“ incercam sa gasim solutii ca sa traiasca si ei in conditii umane, pentru câini de ce nu se straduieste nimeni sa gaseasca o solutie? De ce nu ne pasa ca sunt omorâti si maltratati? Nu e vina lor ca exista, sta numai in puterea noastra sa eliminam problema câinilor vagabonzi, dar cu rabdare. Asta s-ar face pe termen lung. Si nu prea cred ca avem alta alegere decât sa ii luam si pe ei in UE. Ca doar n-o sa ii ingropam de vii!


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII