24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sa dam cartile pe fata“

„Sa dam cartile pe fata“

Organizatorii celei de-a doua editii a Salonului de Carte – Craiova 2006 au sperat sa realizeze un eveniment cultural major, insa s-a dovedit destul de modest. Acestia au adunat in Cetatea Baniei 17 edituri din toata tara.


In perioada 12-16 septembrie, foaierul Teatrului National „Marin Sorescu“ gazduieste cea de-a doua editie a Salonului de Carte – Craiova 2006, sub genericul „…Sa dam cartile pe fata“. Pe parcursul celor cinci zile organizatorii evenimentului, Asociatia Tipografilor, Editorilor si Furnizorilor (ATEF) din Oltenia a pregatit doua lansari de carte, dar si discutii pe teme culturale. Desi este mai bine decât la prima editie, in sensul ca la „salon“ participa mai multe edituri, Alexandru Manda, presedintele ATEF Oltenia, intr-un fel, recunoaste provincialismul Salonului de carte de la Craiova: „La anul va trebui sa crestem numarul de standuri, pentru ca la aceasta editie am primit confirmarea de participare de la 17 edituri de prestigiu din tara“.


Doua lansari de carte


Prima lansare de carte ii va apartine profesorului emerit Nicolae A. Andrei cu volumul „Memoria inimiii“. Cartea, recomandata de presedintele ATEF Oltenia ca una „deosebit de interesanta mai ales pentru locuitorii Olteniei“, va putea fi achizitionata incepând cu 13 septembrie. Nicolae Andrei este cel mai mare „brend“ de sorginte comunista din invatamântul craiovean, doljean si nu numai. A scris si publicat numeroase carti documentare care nu a stârnit interesul nimanui (elevilor, profesorilor tineri etc.). Mai tot timpul, Nicolae Andrei a gasit „motive documentare“ pentru a-si mari bugetul. Alexandru Manda a afirmat ca „14 septembrie va fi o zi plina de evenimente“. Astfel, academicianul Radu P. Voinea va tine o conferinta pe teme de cultura si educatie, dupa care se va lansa volumul II din cartea «Evocari»“, editie ingrijita de acesta. In penultima este programata „o masa rotunda“ pe tema „Salonul de Carte – Craiova 2006 – Primul pas spre perenitate“. Organizatori au tinut sa precizeze ca astfel de evenimente sunt binevenite intr-o perioada in care tot mai putine persoane isi gasesc timp pentru a citi. De acord, insa nu chiar orice. Nimeni nu poate altera spiritul de selectie al cititorilor.


„In Craiova spatiile pentru prezentarea si vânzarea cartilor este foarte restrâns, desi o serie de iubitori ai cartilor spun ca in urma cu câtiva ani orasul nostru statea excelent la acest capitol. Noi speram ca in curând carte, cel mai puternic izvor de cultura, isi va lua locul pe care il merita“, a afirmat Alexandru Manda. Comentariile pro si contra ale cititorilor avizati ar putea elimina orice urma de indoiala. Intocmai ca la prima editie, Presedinte de Onoare al Salonului a ramas academicianul Radu P. Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU