11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO jumatate de miliard de lei, furati prin acoperis

O jumatate de miliard de lei, furati prin acoperis

Un minor din Târgu Jiu a spart acoperisul unui birou notarial si a furat peste o jumatate de miliard de lei. Baiatul a reusit sa ascunda o parte din bani, fiind prins de politisti la câteva zile de la comiterea faptei.


Un minor, de 13 ani, autorul unei spargeri mai putin obisnuite, a fost prins de politistii gorjeni. Baiatul a patruns intr-un birou notarial din Târgu Jiu, prin acoperis, si a sustras dintr-o incapere peste o jumatate de miliard de lei vechi. In urma cu patru zile, Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj a fost sesizat de reprezentantii unui birou notarial din municipiu ca persoane necunoscute au patruns prin efractie in incinta sediului, iar de aici au sustras suma de 58.000 de lei noi. Din cercetarile efectuate la locul faptei si din modul de operare, politistii au reusit sa il identifice pe autorul spargerii. Acesta se numeste Ovidiu Laurentiu T. Baiatul este un client mai vechi al politiei, locuieste in Târgu Jiu si provine dintr-o familie dezorganizata.


Perchezitie la domiciliu


In momentul identificarii si retinerii minorului, asupra acestuia a fost gasita suma de 1.124 de lei noi, o bicicleta noua marca Rich, in valoare de 400 de lei noi, si doua perechi de pantofi sport Cros, in valoare de 70 de lei noi, bunuri ce s-au dovedit cumparate de acesta cu banii furati. Politistii au mai stabilit ca restul sumei de bani sustrase a fost data de Ovidiu Laurentiu lui Dumitru-Cosmin Rostogolea, de 27 de ani, din municipiul Târgu Jiu, precizându-i ca provine din furt. Intrucât Dumitru-Cosmin Rostogolea a refuzat sa recunoasca faptul ca a primit bani proveniti din furt de la minor, politistii au solicitat instantei de judecata efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta acestuia. Cu aceasta ocazie, in locuinta barbatului a fost gasita suma de 10.078 de lei noi si mai multe tichete de masa, in valoare de 178 de lei noi, ce proveneau dintr-un furt comis tot de minor, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, dintr-o cofetarie din municipiul Târgu Jiu.


Cercetati impreuna


Extinzând cercetarile, politistii au mai descoperit faptul ca Dumitru-Cosmin Rostogolea a primit anterior, in mod repetat, bunuri provenind din furturile comise de minor pe raza orasului, respectiv aparatura electronica in valoare de 5.000 de lei noi si o bicicleta. Bunurile au fost identificate in locuinta inculpatului si urmeaza sa fie restituite partilor pagubite. „Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi acuzati si recuperarii prejudiciului. Nu se stie exact câte furturi a comis, numai in ultimele luni am monitorizat patru. Modul de operare a fost inedit si le-a oferit anchetatorilor indicii. Tigla a fost scoasa si prin locul respectiv tânarul a patruns in cladire. S-a stabilit ca era vorba de un copil, dupa marimea gaurii lasate in acoperis. Cofetarii, chioscuri, terase, a operat peste tot. Vom vedea in ce masura va putea fi recuperat prejudiciul“, a declarat inspectorul Ionul Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.


Recomandari


IPJ Gorj recomanda ca toate institutiile care detin depozite de bani la sedii sa posede seifuri pentru pastrarea acestora si sa nu ii mai tina in locuri nesigure. De asemenea, este bine ca imobilele unde sunt depozitate valori si alte bunuri sa fie dotate cu sisteme de alarma sau sa fie pazite de personal specializat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS