14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDicu si Gutau, din nou la tribunal

Dicu si Gutau, din nou la tribunal

Mircia Gutau, primarul orasului Râmnicu Vâlcea, si viceprimarul Nicolae Dicu, acuzati pentru luare si complicitate la luare de mita, vor fi adusi astazi, din Penitenciarul Colibasi, la Tribunalul Vâlcea, unde are loc prima infatisare in procesul in care sunt judecati. Conform cercetarilor procurorilor DNA Bucuresti, cei doi edili sunt acuzati de fapte de coruptie pentru ca ar fi pretins suma de 50.000 de euro, in perioada aprilie – iulie 2006, de la omul de afaceri Crinu Popescu.


Din suma respectiva, Nicolae Dicu a primit 25.000 de euro, el fiind prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce incasa 20.000 de euro de la denuntatorul Crinu Popescu, pe 6 iulie. „Astazi are loc prima infatisare a procesului si se va judeca la Tribunalul Vâlcea, in prima parte a zilei. De asemenea, se va stabili si daca masura arestarii preventive, in cazul celor doi, mai e legala, deoarece nu mai e vorba de mandat, ci se face acest lucru o data la 60 de zile“, a declarat Octavian Fieroiu, avocatul celor doi. Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost adusi la Tribunalul Vâlcea pe 2 august, când s-a discutat legalitatea arestarii celor doi, iar magistratii au stabilit ca primarul a fost retinut nelegal si au decis sa fie pus in libertate.


Procurorii DNA au atacat atunci cu recurs decizia magistratilor vâlceni. In urma judecarii recursului facut de procurorii DNA la Curtea de Apel Pitesti, pe 4 august, mandatul de arestare preventiva al lui Gutau, cât si al lui Dicu au fost prelungite cu alte 29 de zile, cei doi fiind inchisi la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges.


Procurorii DNA au solicitat stramutarea procesului, deoarece, pe 2 august, când s-a discutat legalitatea arestarii celor doi, s-au facut foarte multe presiuni asupra magistratilor vâlceni. „S-a cerut stramutarea procesului de la Vâlcea, iar in prezent dosarul se afla la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti care va decide, pe 29 septembrie, unde va fi stramutat procesul“, a spus Livia Saplacan, purtatorul de cuvânt al Departamentului National Anticoruptie Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU