25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaminele de la Institut risca sa nu mai aiba locatari

Caminele de la Institut risca sa nu mai aiba locatari

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj, angajati ai Garzii Financiare si ai Politiei Economice au demarat ieri o serie de verificari la firmele care isi desfasoara activitatea pe strada Petre Ispirescu din Craiova.


Reprezentantii societatilor care isi desfasoara activitatea in cadrul „bazarului“ My Family nu au putut prezenta organelor de control nici un fel de autorizatie de functionare si nici documente de provenienta a marfii. La My Family se vinde aproape orice: incaltaminte la pret unic, alte acareturi de tip „orice produs“, cosmetice, haine etc. „Toate spatiile de la My Family sunt date in subinchiriere de patronul de cetatenie araba. Produsele scoase la comercializare nu prezinta siguranta pentru consumatori, nu au nici un fel de acte de provenienta, iar calitatea lor este indoielnica. In plus, am avut inspiratia sa solicit si autorizatia de functionare a spatiului, pe care nu au putut-o prezenta. Am aflat atunci ca acel spatiu apartine de fapt Universitatii din Craiova, care se lupta de mai multi ani sa intre in posesia propriului teren. Aceasta firma functioneaza de câtiva ani. I-am amendat pe reprezentantii ei de-a lungul timpului de nenumarate ori din cauza produselor neconforme scoase la vânzare“, a mentionat Gheorghe Marinescu, director al OJPC Dolj. Reprezentantii OJPC Dolj le-au dat comerciantilor la dispozitie 24 de ore ca sa prezinte documentele justificative ale firmelor, in caz contrar „My Family va fi mâine (azi-n.r.) inchis“. Din cele mentionate de inspectorii OJPC Dolj, in aceasta incinta functioneaza opt firme.


„Ne aflam in imposibilitatea de a termina lucrarile“


Reprezentantii Universitatii din Craiova sunt pur si simplu disperati, de ani buni luptându-se sa intre in posesia spatiului, insa de fiecare data procesul fiind din diferite motive amânat. Mai mult, reprezentantii Universitatii au mentionat ca au avut un contract inchiriat cu barbatul de cetatenie araba Mohamed Zehoure, patronul de la My Family, dar care a expirat din martie 2002. „De atunci luptam sa il dam afara si nu reusim… In plus, si-a extins lucrarile marind spatiile comerciale. Am obtinut si decizie de executare silita, dar când ne-am dus cu executorul, spatiul extins figura pe numele altei firme. Pur si simplu cu justitia nu am reusit sa ne facem dreptate! Acum suntem disperati. Ne aflam in imposibilitatea de a termina lucrarile de reamenajare si renovare a caminului de lânga Institut din cauza lui. Pompierii ne-au spus ca, pentru a primi autorizatie de continuare a lucrarilor, trebuie sa demolam extinderea ilegala pe care si-a facut-o, sa mutam chioscul cu zece metri mai in spate… Ne-am interesat si la Primaria Craiova, de unde am aflat ca nu are nici de la ei autorizatie de construire. Acest spatiu functioneaza practic ilegal, iar noua ne crapa buza sa terminam lucrarile pâna la inceperea anului universitar“, a precizat Lucian Buse, prorector al Universitatii din Craiova. Mai mult, acesta a mentionat ca firma cu care este in proces de atâtia ani si care le-a dat atâta bataie de cap nu figureaza nici macar la Registrul Comertului. Doar in ultima luna, Universitatea din Craiova a avut trei, patru procese cu Mohamed Zehoure, care insa le-au fost respinse. Spre stupefactia mai-marilor Universitatii, chiar persoana cu care ei se lupta prin instanta de câtiva ani a cerut stramutarea procesului in alt oras.


Fara comentarii


In timpul verificarilor realizate de cei de la OJPC Dolj, Garda Financiara si Politia Economica a aparut la fata locului si Mohamed Zehoure, cel care in urma cu câtiva ani a incheiat un contract de inchiriere pe spatiu cu cei de la Universitatea din Craiova, insa a asistat extrem de linistit la toate controalele, nefacând nici un fel de comentariu si nedând nici o declaratie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS