18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de primarii din Olt solicita autorizatii de protectie a muncii

Zeci de primarii din Olt solicita autorizatii de protectie a muncii

Dupa ce, luna trecuta, cinci primarii din judetul Olt au luat amenzi de sute de milioane de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) pentru ca nu aveau autorizatie de protectie a muncii, zeci de primarii au depus deja actele necesare pentru a intra in legalitate.


Potrivit informatiilor oferite de inspectorul sef al ITM, Eugen Mitu, pâna in prezent au fost eliberate autorizatii de protectie a muncii pentru 12 primarii din judet. Alte aproximativ 50 de primarii au depus actele pentru eliberarea unei astfel de autorizatii, urmând ca, in perioada urmatoare, sa intre in posesia lor. Cu toate ca primariile functioneaza de mai multi ani in aceleasi sedii, iar unii dintre primari sunt deja la al doilea sau la al treilea mandat, multi dintre edilii locali sustin ca nici macar nu stiau ca primaria trebuie sa aiba o asemenea autorizatie. „Multi primari vin la noi si spun ca nici nu stiau ca trebuie sa aiba autorizatie de protectie a muncii. Unii dintre ei sunt de mai multi ani primari si nu au solicitat nici pâna acum astfel de autorizatii“, a spus Eugen Mitu.


Luna trecuta, Primariile din Schitu, Calui, Priseaca, Perieti si Bârza au fost amendate de inspectorii ITM cu 170 de milioane de lei, din cauza neregulilor depistate cu ocazia unor controale efectuate pe linia securitatii si sanatatii in munca. Toti cei cinci primari au contestat deja amenda in instanta, urmând ca justitia sa hotarasca daca sanctiunea a fost sau nu acordata in mod legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS