6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlalom printre muntii de pietris

Slalom printre muntii de pietris

Craiovenii din cartierul Catargiu vor sa dea in judecata firma care introduce canalizarea pentru proasta gestionare a lucrarilor. In timp ce oamenii se plâng ca autoritatile locale nu iau nici o masura, edilii locali se apara declarând ca ei nu sunt finantatorii lucrarii si nu pot sanctiona firma constructoare.


Deoarece nu au primit nici un raspuns de la administratia locala si judeteana, in legatura cu proasta gestionare a lucrarilor pentru introducerea canalizarii, sute de craioveni din cartierul Catargiu sunt hotarâti sa ajunga in instanta pentru a-si cere drepturile. Locuitorii afectati nu inteleg din ce cauza SC HIDROCONSTRUCTIA, firma executanta, trateaza cu superficialitate realizarea lucrarilor. Oamenii se plâng ca pe strazile pe care se introduc conductele de canalizare au fost uitati munti de nisip, pietris sau caramizi. Pe 15 strazi din cartierul Catargiu sunt zilnic probleme, deoarece oamenii trebuie sa faca slalom pentru a ajunge in propriile gospodarii. Locuitorii sustin ca RETIM, societatea care colecteaza gunoiul, nu mai ajunge pâna la casele lor, uneori chiar si masinile salvarii refuzând sa se deplaseze pe stradutele afectate.


„Dupa ce decoperteaza, acopera gropile si lasa pamântul acolo, astfel incât prin unele locuri nu mai poti circula. Am fost sa vorbim cu ei si de fiecare data au dat din umeri. Ne-am plâns si la primarie, si la Prefectura Dolj. Primaria ne-a trimis un raspuns evaziz, spunând ca au intervenit pe lânga executantul lucrarii pentru a lua masurile necesare pentru refacerea carosabilului. Cei de la administratia judeteana ne-au ignorat si nici macar nu au analizat petitia noastra“, a spus Virgil Dragomirescu, locuitor pe strada Baraganului, nr. 64.


Disperati ca nimeni nu ii ajuta, craiovenii din cartierul Catargiu sunt hotarâti sa ajunga in instanta, poate vor reusi sa ii convinga pe reprezentantii SC HIDROCONSTRUCTIA sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.


Primaria Craiova nu poate penaliza executantul lucrarii


In timp ce craiovenii se plâng de nepasarea autoritatilor locale, oficialii din Banie sustin ca nu au nici o putere asupra executantului lucrarii, deoarece acesta este platit cu banii din programul ISPA, nu din bugetul local. „Am mers saptamâna trecuta in zona si oamenii au dreptate. I-am invitat si pe cei de la HIDROCONSTRUCTIA pentru discutii. Din pacate, noi nu putem sa ii obligam sa grabeasca lucrarile, pentru ca nu noi i-am angajat. Dupa ce le-am prezentat situatia, au promis ca pâna la sfârsitul lunii septembrie vor remedia problemele pe strazile pe care a fost introdusa canalizarea“, a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Directorul Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova, Liviu Ionita, a declarat ca de saptamâna viitoare executantul lucrarii va aduce inca doua echipe de muncitori de la Slatina, pentru a se incadra in grafic. „Doar cei de la ISPA si EPTISA (consultantul spaniol in implementarea programului – n.r.) pot sa le spuna ce sa faca. Faptul ca directorul SC HIDROCONSTRUCTIA, care se ocupa de lucrarea de introducere a canalizarii in Craiova, a fost demis demonstreaza ca acestia nu au stat cu mâinile in sân. Noi nu stim cu cât va fi sanctionat constructorul, aceasta urmând sa stabileasca finantatorul“, a mai spus Ionita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS