22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Interventie de urgenta“ in Parcul Romanescu

„Interventie de urgenta“ in Parcul Romanescu

La zece ani de la infiintare, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare a devenit unul de elita, care salveaza anual sute de vieti.


Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ Dolj a iesit ieri in fata craiovenilor cu o demonstratie in caz de accident, cu ocazia aniversarii a zece ani de la infiintare. Exercitiile si demonstratiile practice au avut loc la intrarea in Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, unde trecatorii au avut ocazia sa vada in ce consta o interventie a ambulantelor SMURD, a echipajelor de descarcerare si tehnica folosita. „Oamenii au inceput sa capete incredere in noi si sa inteleaga ca SMURD constituie o echipa complexa care face fata oricarei situatii“, a declarat doctor Luciana Rotaru, medic coordonator in cadrul SMURD. Serviciul infiintat acum zece ani, pe 13 septembrie, s-a specializat in interventii de cod rosu, majoritatea accidente de circulatie. Numai de la inceputul anului echipajele SMURD au efectuat 561 de interventii, dintre care 546 la persoane adulte si restul la copii. Dintre acestea, 320 au fost victime ale accidentelor rutiere, de munca, de sport sau de joaca. In aceeasi perioada, SMURD a efectuat 150 de interventii de descarcerare, iar peste trei sferturi din interventiile medicilor Serviciului au fost de cod rosu, pentru pacienti aflati in situatii critice.


SMURD in viitor


Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare este intr-un continuu proces de modernizare. In noiembrie, Centrul de Formare in Medicina de Urgenta Craiova urmeaza sa obtina acreditarea la nivel national in calitate de Centru National de Excelenta in Medicina de Urgenta. Va fi ridicat nivelul de calitate a formarii oferite de SMURD prin cooptarea paramedicilor militari ca si coformatori pentru paramedicii de clasele I si II. Alt obiectiv tintit de serviciul craiovean este participarea cu succes la Programul Remssy IV, in care membrii SMURD ofera training, consultanta si expertiza pentru dezvoltarea unor servicii similare in tara. De asemenea, urmeaza ca SMURD sa fie dotat cu echipament performant si sa se reorganizeze in cadrul departamentului de urgenta al Spitalului Clinic Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS