13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei craiovence in finala Miss World România 2006

Trei craiovence in finala Miss World România 2006

Trei craiovence s-au clasat in primele zece finaliste la concursul Miss World România 2006. Alexandra Elena Iovan, Diana Toba si Andreea Pena sunt oltencele care au reusit sa impresioneze un juriu format din reprezentanti ai unor importante agentii de modele din Paris, Milano si New York.


Concursul de frumusete Miss World România 2006, desfasurat in urma cu doua saptamâni la Mamaia, a confirmat un lucru deja stiut: oltencele sunt printre cele mai chipese românce. Din cele 30 de concurente inscrise initial in concurs, sase au fost oltence, iar din cele zece finaliste, trei au fost craiovence: Alexandra Elena Iovan (care a si câstigat un premiu special – Miss Fotogenie), Diana Toba si Andreea Pena.


Miss World România este singurul concurs de frumusete de la noi din tara organizat cu licenta internationala, ceea ce obliga si garanteaza astfel standarde internationale de profesionalism si moralitate. Editia din acest an a Miss World România a fost organizata de Agentia Face2Face Model Management, detinatoarea exclusiva a licentei Miss World pentru România. Finala nationala a avut loc la Hotel Majestic din Mamaia, la sfârsitul saptamânii trecute, iar din juriu au facut parte: Ia Kitsmarishvili, detinator licenta Miss World Europa de Est; Alexandra Coliban – director general Face2Face Model Management; Raluca Voina – Miss World România 2005; Anca Nastase – brand manager Maybelline New York; Artem Zisan – director de protocol, Phoenicia Grand Hotel; Alberto Venturini – designer casa de moda Why, din Milano; Ionut Staicu – fotograf de moda; Richmond Bashia – coregraf norvegian, director de fitness la World Class Academy; Michaela Goddard – director international de scouting la Elite Model Management.


Juriul a avut dificila sarcina de a desemna dintre cele 30 de concurente pe cele 10 finaliste si, in cele din urma, sa decida câstigatoarele.


Trei craiovence in finala


Cele zece finaliste au fost: Adrienne Beatrix Androne (Oradea), Alexandra Elena Iovan (Craiova), Amanda Ilie (Baia Mare), Andreea Pena (Craiova), Corina Puenaru (Constanta), Diana Toba (Craiova), Diana Lucia Tor (Oradea), Ioana Boitor (Satu Mare), Ionela Maxim (Galati) si Catcoan Monica (Iasi).


Titlul de Miss World România 2006 i-a revenit satmarencei Ioana Boitor, de 17 ani, care va reprezenta România la finala internationala Miss World 2006 care se va desfasura in Polonia, pe 30 septembrie. De câteva zile, Ioana se afla in Varsovia, pregatindu-se alaturi de celelalte 120 de participante pentru marea finala. In plus, Ioana a câstigat si câteva premii, deloc de neglijat: tinuta de concurs, oferita de Agnes Toma, tinute complete „Why“, semnate Alberto Venturini, bilet de avion pentru finala internationala oferit de New Travel , un VIP membership card pentru un an la World Class Academy si marele premiu, un Volkswagen Polo, in valoare de 10.000 de euro.


Ioana este si una dintre câstigatoarele premiului acordat de Elite. Ea va reprezenta România la finala internationala Elite Model Look ce va avea loc in Thailanda. Elite Model Look este cel mai important concurs de tinere modele, marele premiu fiind un contract de reprezentare cu reteaua Elite Model Management, contract in valoare de 1000000 euro.


Locul al doilea a fost ocupat de oradeanca Diana Lucia Tor, pozitie care i-a adus acesteia un contract de reprezentare la Milano cu Elite Model Management. Tânara de 16 ani va participa si la finala mondiala a Miss Turism International 2006 ce va avea loc in Malaiezia, având toate cheltuielile acoperite de catre organizatori.


Ocupanta ultimului loc al podiumului la Miss World România 2006 se numeste Adrienne Beatrix Andronne, de 16 ani, din Oradea. Ea a primit o excursie de patru zile la Predeal.


In cadrul acestui concurs au fost oferite si trei premii speciale – Miss Maybelline, câstigat de Corina Puenaru (din Constanta); Miss Phoenicia, câstigat de Amanda Ilie (din Baia Mare), si Miss Fotogenie, câstigat de craioveanca Alexandra Elena Iovan.


Alexandra are 17 ani si, cu masurile 80 – 57 – 87 si 1,76 m inaltime, se declara multumita de felul in care arata. Pentru frumoasa craioveanca, visul cel mai frumos este sa aiba o cariera in lumea modei. Cu toate acestea, Alexandra nu are prea multe planuri deoarece considera ca „nu poti sti niciodata ce iti rezerva viitorul“.


Titlul de Miss Fotogenie i-a adus Alexandrei sansa de a realiza un book profesional oferit de Face2Face Model Management si aparitia ei intr-un editorial de moda.


Royal Models – participant de top


La fel ca si anul trecut, agentia de manechine Royal Models a avut trei reprezentante care au trecut preselectia regionala si au intrat in concurs: Diana Toba, câstigatoarea Miss Oltenia Fashion, Andreea Pena si Rodica Lepadatescu. Inainte de a participa la concurs fetele au mers mai intâi intr-o tabara de frumusete.


„Am mers zece zile intr-un «beauty camp» care s-a tinut la Bucuresti. Acolo, specialisti in domeniu s-au ocupat de imaginea noastra. Printre cei care ne-au sfatuit cum sa ne aranjam s-a numarat si Alexandru Abagiu, make-up artistul care se ocupa de imaginea multor vedete autohtone“, a afirmat Diana. Dupa ce fetele au fost „scolite“ in tabara, organizatorii evenimentului s-au gândit sa le ofere si câteva zile de rasfat si le-au dus la Predeal. Lucrurile nu au iesit totusi asa cum fusesera planuite, pentru ca, in urma unui accident, Diana Toba a ajuns la spital, unde i s-a pus piciorul in ghips.


„Initial m-am speriat foarte rau, credeam ca am pierdut concursul dar, dupa o investigatie amanuntita mi s-a spus ca nu am nimic grav. Am scapat de ghips chiar a doua zi“, a povestit Diana.


Prejurizarea – proba de foc


Se pare ca incidentul nu a fost nicidecum un semn de rau augur, pentru ca la numai o saptamâna dupa accident, Miss Oltenia a intrat in competitie. De departe cea mai grea proba a fost, in opinia oltencelor, prejurizarea. Inainte de concursul propriu-zis, concurentele trebuia sa sustina un discurs in limba engleza in fata juriului.


„Ajunsesem sa vorbim numai in engleza intre noi, pentru a ne obisnui“, si-a amintit Andreea.


„Cred ca aceea a fost cea mai importanta proba“, a completat Diana.


Competitia a cuprins patru probe: una de cultura generala si trei in care aspirantele la titlul de Miss au defialt in costum de baie, in tinute de zi si in rochii de seara. Dupa prima etapa, cea a prezentarii costumului de baie, un adevarat deliciu pentru ochii domnilor, zece concurente au parasit competitia. Printre acestea s-a numarat si Rodica Lepadatescu, care a ramas totusi pâna la final pentru a-si incuraja colegele de agentie.


„Pentru mine a fost un pas inainte in cariera faptul ca am fost selectionata sa particip la concurs. Nu sunt suparata ca am fost eliminata dupa prima runda, a fost o experienta placuta“, a precizat Rodica.


Celelalte doua craiovence de la Royal Models ramase in competitie au reusit sa se claseze in primele zece, performanta de care agentia care le-a lansat este foarta mândra. De altfel, si tinerele sunt multumite de evolutia pe care au avut-o in competitie.


„Am avut multe de câstigat dupa participarea la acest concurs. Am invatat sa fiu mai optimista si am capatat mai multa incredere in mine“, a afirmat Andreea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS