14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDupa patru ani de casnicie, femeile nu mai au chef de sex

Dupa patru ani de casnicie, femeile nu mai au chef de sex

Cercetatorii din cadrul Hamburg-Eppendorf University au o veste destul de proasta pentru domni: femeile cu vârsta de 30 de ani, implicate intr-o relatie stabila, cunosc o scadere a apetitului sexual dupa cel de-al patrulea an petrecut lânga partener.


Psihologii germani au analizat cazul a 530 de subiecti, barbati si femei, in functie de evolutia lor sentimentala. Rezultatul ar putea sa nu fie pe placul reprezentantilor sexului tare. In timp ce pentru barbati durata relatiei nu aduce variatii particulare in ceea ce priveste intensitatea dorintei, la femei se poate observa o reducere progresiva a acesteia. Mai putin de 50 la suta dintre femeile interogate, cu vârsta mai mare de 30 de ani, implicate intr-o relatie care dureaza de mai bine de patru ani, au declarat ca nu isi mai doresc cu aceeasi ardoare partenerul. Situatia devine din ce in ce mai dramatica o data cu trecerea timpului. Doar 20 la suta dintre doamnele care au o relatie cu un barbat de 20 de ani considera ca mai au apetit sexual.


„In cazul barbatilor, faptul ca dorinta lor nu cunoaste variatii particulare in timp poate depinde de necesitatea acestora de a se simti mereu in competitie cu ceilalti «rivali»“, a declarat Dietrich Klusmann, medic psihiatru care a condus cercetarile. „Femeile, in schimb, se stie ca au o puternica incarcatura erotica in momentul in care incep o relatie, in scopul de a crea o legatura de cuplu cu un partener care este pe gustul lor.


O data legatura stabilita, apetitul sexual al doamnelor incepe treptat sa scada in timp. Dupa patru ani de relatie stabila se poate observa ca dorinta sexuala a acestora nu mai este cea de la inceput, iar o data cu «imbatrânirea» relatiei apetitul tinde sa scada din ce in ce mai mult“, a mai spus Dietrich Klusmann.


Studiul a scos in evidenta si importanta pentru doamne a gesturilor tandre din viata de cuplu.


Aproximativ 90 la suta dintre femeile interogate au precizat ca simt nevoia de gesturi de afectiune din partea partenerului. Pe de alta parte, doar 25 la suta dintre domnii implicati intr-o relatie ce dureaza de zece ani au subliniat ca simt in mod expres dorinta de afectivitate din partea partenerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS