9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sa dam cartile pe fata“

„Sa dam cartile pe fata“

Cea de-a doua editie a Salonului de Carte Craiova 2006 promite sa fie un eveniment cultural major, care va aduna in Cetatea Baniei aproximativ 17 edituri din toate colturile tarii.


In perioada 12-16 septembrie, foaierul Teatrului National „Marin Sorescu“ va gazdui cea de-a doua editie a Salonului de Carte Craiova 2006, care va purta titulatura „…Sa dam cartile pe fata“. Pe parcursul celor cinci zile, organizatoarea evenimentului, Asociatia Tipografilor, Editorilor si Furnizorilor (ATEF) din Oltenia, a pregatit doua lansari de carte, dar si discutii pe teme culturale. In plus, de aceasta data si-a anuntat participarea un numar mult mai mare de edituri decât la prima editie, astfel ca iubitorii de carte vor avea de unde alege. „La anul va trebui sa crestem numarul de standuri, pentru ca la aceasta editie am primit confirmarea de participare de la 17 edituri de prestigiu din tara“, a afirmat Alexandru Manda, presedintele ATEF Oltenia.


Doua lansari de carte


Prima lansare de carte ii va apartine profesorului emerit Nicolae A. Andrei, cu volumul „Memoria inimiii“. Cartea, recomandata de presedintele ATEF Oltenia ca una „deosebit de interesanta mai ales pentru locuitorii Olteniei“, va putea fi achizitionata incepând cu 13 septembrie. „14 septembrie va fi o zi plina de evenimente. Mai intâi academicianul Radu P. Voinea, cel care a condus destinele Colegiului National «Carol I» aproape un sfert de veac, va tine o conferinta pe teme de cultura si educatie, dupa care isi va lansa volumul II din cartea «Evocari»“, a spus Alexandru Manda. In penultima zi va avea loc o masa rotunda pe tema „Salonul de Carte – Craiova 2006 – Primul pas spre perenitate“. Organizatorii au tinut sa precizeze ca astfel de evenimente sunt binevenite intr-o perioada in care tot mai putine persoane isi gasesc timp pentru a citi.


„In Craiova, spatiile pentru prezentarea si vânzarea cartilor este foarte restrâns, desi o serie de iubitori ai cartilor spun ca in urma cu câtiva ani orasul nostru statea excelent la acest capitol. Noi speram ca in curând cartea, cel mai puternic izvor de cultura, isi va lua locul pe care il merita“, a afirmat Alexandru Manda. La fel ca si la prima editie, presedintele de onoare al Salonului va fi academicianul Radu P. Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS