16.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Accidentate de politie pe trecerea de pietoni

Accidentate de politie pe trecerea de pietoni

Doua fete au fost ranite, una dintre ele grav, pe o trecere de pietoni de o masina de politie. Accidentul s-a produs ieri-dimineata, in jurul orei 9.00, in intersectia de la Spitalul de Urgenta Craiova.


Georgiana Patru, de 11 ani, si matusa acesteia, Mihaela Costache, de 17 ani, se indreptau spre Spitalul de Urgenta, unde intentionau sa se programeze pentru un control medical. In intersectia semaforizata din imediata vecinatate a unitatii sanitare, fetele s-au anagajat in traversarea strazii, dinspre Liceul de Arta „Marin Sorescu“ spre piata agroalimentara. Inainte de a apuca sa puna piciorul pe celalalt trotuar, fetele au fost accidentate de o masina a Sectiei 2 de Politie Craiova, care se intorcea la sediu. Georgiana Patru a cazut lânga trotuar si s-a ridicat imediat, in timp ce matusa ei a fost lovita cu partea din dreapta fata a masinii si aruncata in mijlocul intersectiei. Ranita grav, tânara de 17 ani a fost ridicata de jos si dusa cu o masina particulara la Spitalul de Urgenta Craiova.


Tânara grav ranita a fost operata


„Eram la volan, ma grabeam sa traversez intersectia cu masina in momentul acela pentru ca auzisem sirena masinii de politie. Pe sensul dinspre Ciuperca, toate masinile erau oprite la semafor, iar pietonii aveau verde. Masina politiei a trecut pe ultimul culoar si a lovit cele doua fete care mai aveau cam doi metri pâna la trotuar. Una dintre ele s-a ridicat imediat de jos. Cealalta insa a fost aruncata prin aer la vreo cinci – sase metri, chiar in fata masinii mele“, a declarat Maria Dinu, martor.


Aceasta impreuna cu alte doua persoane care au asistat la cele intâmplate au ridicat adolescenta de jos si au urcat-o intr-un autoturism care a transportat-o la spital. Cealalta victima a fost dusa la spital chiar de echipajul de politie implicat in accident. Aici, Mihaela Costache a fost vazuta de medicii din serviciul de urgenta. Acestia au constatat ca tânara prezenta leziuni grave: fractura pelvina, fractura de femur si de umar, motiv pentru care a fost supusa imediat unei interventii chirurgicale. Nepoata ei, Georgiana Patru, s-a ales, din fericire, doar cu un cucui.


Martorii spun ca pietonii aveau verde


Mai multe persoane care au fost martore la accident sustin ca vina apartine politistului aflat la volanul masinii de serviciu. Maria Dinu spunea ca traversa regulamentar intersectia cu masina dinspre Liceul de Arta spre Spitalul de Urgenta. „Aveam verde, deci politistul care venea dinspre Ciuperca nu avea cum sa aiba tot verde la semafor“, a mentionat Maria Dinu.


Vânzatorii de ziare din intersectie au vazut acelasi lucru. „Eram in intersectie si am observat de foarte aproape cum s-a intâmplat. Fetele au asteptat pe trotuar si când s-a facut verde pentru pietoni au pornit sa traverseze. Au traversat in fuga, tinându-se de mâna. Au trecut de mijlocul strazii, dar n-au mai apucat sa ajunga pe trotuar. Erau masini oprite la semafor pe banda 2 si 3, iar pe banda 1 a venit masina de politie cu sirena pornita si girofarul aprins si a dat direct in fete. Politistii aveau viteza, dovada ca n-au reusit sa se opreasca decât dincolo de intersectie. Si chiar daca aveau puse sirena si girofarul, trebuia sa incetineasca si sa se asigure la intersectie. Eu zic ca fetele traversau pe verde. Masinile care veneau de la Ciuperca asteptau la semafor, iar cele care veneau de la Casa Armatei aveau verde sa treaca spre spital“, a sustinut Adrian Claudiu Ionita, vânzator volant de ziare.


Dupa ce si-a revenit din socul provocat de accident, Georgiana Patru a povestit politistilor de la Biroul Rutier ca a traversat regulamentar, dar ca semaforul si-a schimbat culoarea din verde in rosu in momentul in care apucase sa treaca de jumatatea drumului. „Traversam strada impreuna cu matusa mea. Trecusem de jumatatea drumului si când mai aveam putin pâna la trotuar s-a schimbat culoarea semaforului si, intr-o fractiune de secunda, am fost lovite de masina“, a spus fata.


Agentul Sinel sustine ca avea verde


Doar politistii sustin ca nu a fost asa. Autorul accidentului, agentul-sef adjunct Sinel Gulian, a declarat ca se afla la 20 – 30 de metri când s-a schimbat culoarea semaforului. „Mergeam dinspre Ciuperca spre Parc. Ma indreptam catre sediul sectiei, unde fusesem chemat de urgenta, pentru a ma deplasa la o interventie. Pusesem in functiune sirena si girofarul si nu cred ca aveam mai mult de 80 km/h. Când m-am apropiat de intersectia de la spital, am observat ca benzile 2 si 3 erau ocupate de masini care asteptau la semafor. Am luat-o pe banda 1 si când mai aveam vreo 20 – 30 de metri pâna la semafor am observat ca a aparut culoarea verde pentru autoturisme, asa ca mi-am continuat drumul. Fetele mi-au aparut brusc in fata, traversând pe trecerea de pietoni. N-am avut cum sa le observ când veneau din stânga, intrucât erau mascate de masinile care asteptau la semafor“, a declarat Gulian.


In misiune catre… sediu


La scurt timp, la Spitalul de Urgenta si-au facut aparitia seful Sectiei 2 de Politie, comisar-sef Constantin Tudor. Acesta sustine ca echipajul de politie se grabea spre sediu in momentul accidentului. „Agentul se afla in serviciu de siguranta publica. L-am chemat la sectie ca sa plecam urgent la o interventie. Urmeaza sa se stabileasca acum cu precizie ce s-a intâmplat“, a precizat seful Sectiei 2 Politie Craiova.


In ciuda declaratiilor martorilor, balanta este in acest moment inclinata de partea politistului. Acesta are si el martori, pe cei doi colegi aflati in autoturism in momentul accidentului. Dupa primele cercetari, politistii doljeni au ajuns la concluzia ca martorii nu aveau cum sa vada culoarea semaforului si au dat crezare politistului de la Sectia 2. „In cauza s-a intocmit pe numele agentului dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa si se continua cercetarile in vederea stabilirii cu certitudine a vinovatiei partilor implicate in accident. Din primele verificari s-a stabilit ca victimele au traversat strada pe culoarea rosie a semaforului“, a declarat scms. Maria Vasile, ofiter de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

ȘTIRI GdS

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire Spineni, judeţul Olt, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Focarul a ajuns astfel...

17 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat în ultimele 24 de ore 17 cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Două persoane, salvate de pompieri dintr-o fântână de 12...

Două persoane au fost salvate în această după-amiază de pompieri după ce au rămas blocate într-o fântână adâncă de 12 metri.