Acasă Local A fost descoperit un proiectil de artilerie

A fost descoperit un proiectil de artilerie

-

Un proiectil de artilerie, cu calibrul 57 mm, a fost descoperit in timp ce se executau lucrari de excavatii pentru fundatia unei cladiri in orasul Piatra-Olt.


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a fost solicitat telefonic luni dimineata, in jurul orei 10.40, de reprezentantii Primariei Piatra-Olt, care au anuntat existenta de armament, descoperit in urma unor sapaturi.


La fata locului s-a deplasat o echipa de pirotehnisti din cadrul Serviciului de protectie civila al ISU, condusa de lt. col. Gheorghe Ragalie, iar in urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre un proiectil de artilerie, de calibrul 57 mm. In urma analizelor realizate asupra proiectilului, reprezentantii ISU au ajuns la concluzia ca acesta provenea din cel de-al doilea razboi mondial.


Potrivit informatiilor oferite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, proiectilul a fost ridicat, transportat si apoi depozitat in conditii de siguranta.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...