5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajatii ASP se tem pentru locurile de munca

Angajatii ASP se tem pentru locurile de munca

Mai multi angajati ai ASP Dolj au amenintat ieri ca vor inainta un memoriu ministrului sanatatii daca isi vor pierde locurile de munca in urma reorganizarii activitatii institutiei.


12 asistenti medicali din cadrul Serviciului de Supraveghere a Starii de Sanatate din cadrul ASP Dolj se tem ca vor ramâne fara locuri de munca in urma reorganizarii activitatii Autoritatii de Sanatate Publica Dolj. Oamenii sustin ca au fost anuntati ca nu vor mai lucra ca inspectori, urmând sa fie transferati in cabinete medicale scolare, unde vor lucra ca simpli asistenti, desi nu ar fi trebuit sa fie operate modificari in componenta serviciului in cadrul caruia sunt angajati. „Ni s-a spus ca a venit ordin de la Bucuresti sa fie operate modificari doar in organigrama Serviciului de Inspectie Sanitara, nu si a Serviciului de Supraveghere a Starii de Sanatate. Pentru ca toti inspectorii din cadrul Serviciului de Inspectie Sanitara trebuie sa aiba studii superioare, asistentii de aici urmeaza sa fie redistribuiti. Conducerea a hotarât ca ei urmeaza sa fie redistribuiti pe posturile noastre, iar noi, Dumnezeu cu mila. Nu inteleg de ce trebuie sa fim sacrificati!“, a declarat Ioana Popescu, asistenta in cadrul Serviciului de Supraveghere a Starii de Sanatate.


Un mod elegant de concediere


Asistentii ii considera raspunzatori de aceasta situatie pe dr. Emilia Cornea si dr. Bebe Martin, pretendenti la posturi de conducere, care ar fi „aranjat“ sa-si pastreze in unitate oamenii lor, iar ceilalti (angajatii Serviciului de Supraveghere) sa fie transferati eventual pentru a le inchide gura in cabinete scolare. Angajatii nemultumiti sustin ca mutarea lor in cabinete scolare ar fi de fapt un mod elegant de concediere, in conditiile in care aceste cabinete nici macar nu ar avea posturi libere.


Dr. Emilia Cornea, sefa Inspectiei Sanitare din cadrul ASP Dolj, a refuzat sa comenteze acuzatiile aduse de asistentii medicali, insa a precizat ca nici un angajat al ASP Dolj nu va ramâne fara loc de munca in urma reorganizarii.


Doar inspectori cu studii superioare


Potrivit normelor de aplicare a Legii reformei in sanatate, nr. 95/2006, directiile de sanatate publica judetene s-au transformat in Autoritati de Sanatate Publica, acestea urmând sa se scindeze in doua institutii subordonate direct Ministerului Sanatatii Publice, Autoritatea de Sanatate Publica si Inspectia Sanitara de Stat. Prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul ASP Dolj, crede ca modificarile din organigrama vor duce la cresterea semnificativa a numarului angajatilor in cadrul celor doua institutii, iar Inspectia Sanitara de Stat va trebui sa aiba angajati doar cu studii superioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS