16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScolile doljene ramân inchise pe 15 septembrie

Scolile doljene ramân inchise pe 15 septembrie

Pe 15 septembrie, unitatile de invatamânt din Dolj vor ramâne goale ca si pe perioada vacantei. Motivul, sindicatele din educatie ameninta din nou cu boicotarea anului scolar 2006 – 2007. Potrivit liderilor de sindicat doljeni, in nici o scoala deschiderea festiva a noului an nu va avea loc.


„Asa cum anuntam in urma cu câteva zile, scoala nu va incepe pe 15 septembrie. In acea zi, atât sindicatele din invatamântul preuniversitar din intreaga tara – «Spiru Haret» si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamânt, cât si reprezentantii Federatiei Alma Mater – organizeaza un mars de proportii in Bucuresti. La acest protest, peste 10.000 de oameni si-au anuntat participarea. Lupta cu guvernul, care ne-a tratat cu indiferenta si nepasare, este un tren care nu trebuie pierdut. Prin acest mars consideram redeschis conflictul de munca, deoarece, nici pâna in prezent, doleantele oamenilor de la catedra nu au fost rezolvate. Nemultumirea bugetarilor din sistem ramâne punctul 7 din Acordul semnat de guvern cu sindicatele din invatamânt, pe perioada grevei generale, respectiv Legea salarizarii“, a spus vicepresedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP), filiala Dolj, prof. Constantin Lungulescu.


Potrivit sursei citate, un alt punct nerezolvat de executiv este acordarea bonurilor de masa din sistemul bugetar din educatie. „In fiecare an auzim aceeasi lozinca: sunteti prea multi si nu putem sa dam atâtea tichete de masa“, a spus Lungulescu, care a adaugat si faptul ca, in fiecare zi de joi, când au loc sedintele de guvern, se va picheta Palatul Victoria, pentru ca doleantele profesorilor sa nu fie uitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS