17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPescarii craioveni, pe locul intâi

Pescarii craioveni, pe locul intâi

Oltenii sunt pescari priceputi, lucru dovedit si de echipa Filialei Teritoriale de Surzi din Craiova, care a câstigat locul intâi la „Campionatul national de pescuit sportiv pentru surzi“.


56 de pescari din toate colturile tarii au venit la sfârsitul saptamânii trecute la Craiova pentru a participa la „Campionatul national de pescuit sportiv pentru surzi“. Organizatorii evenimentului, Asociatia Nationala a Surzilor si Filiala Teritoriala a Surzilor din Craiova, cu sprijinul Asociatiei de Pescari si Vânatori, au decis ca intrecerea sa aiba loc pe malul Jiului, la barajul de la Isalnita. Sâmbata dimineata, cei mai priceputi pescari din 15 filiale ale surzilor din România si-au luat unditele, momelile, s-au inarmat cu rabdare si si-au ocupat locurile de concurs pe malul Jiului. Dupa trei ore, juriul a cântarit prada si a desemnat cei trei câstigatori la proba de pescuit la pluta: Constantin Mosescu din Braila (locul I), Atila Papp din Satu Mare (locul II) si Constantin Secara din Pitesti (locul III). A urmat apoi o binemeritata pauza, in care concurentii au servit un gratar si si-au adunat fortele pentru o noua proba, cea de pescuit cu lanseta. Dupa alte trei ore in care concurentii au fost supravegheati cu atentie de arbitri, a venit si rândul pescarilor olteni sa se faca remarcati.


Un craiovean, cel mai vârstnic pescar


La proba de pescuit cu lanseta, locul intâi a fost câstigat de Marcel Demetrescu din Brasov, iar pe pozitiile urmatoare s-au clasat Constantin Nicolaescu si Vasile Litoiu, ambii din Craiova. Printre membrii echipei din Craiova s-a numarat si Emanoil Grigorescu, cel care isi adjudecase multe premii in cadrul editiilor trecute ale campionatului. „Dumnealui este cel mai in vârsta participant din concurs si un pescar foarte iscusit. De fapt, se subintelegea ca nu putea lipsi de la campionat tocmai dânsul“, a precizat Fantin Bercea, inspector executiv in cadrul Filialei Teritoriale a Surzilor din Craiova.


Chiar daca la probele individuale nu a reusit sa câstige un loc pe podium, Emanoil Grigorescu nu a parasit competitia fara sa-si adjudece vreun premiu. La finalul concursului, organizatorii au premiat si cele mai bune echipe. Premiul cel mare a fost câstigat de pescarii de la Filiala Teritoriala a Surzilor din Craiova, locul doi a fost ocupat de galateni, iar locul trei i-a revenit echipei din Bucuresti. Premiile constând in trofee aduse tocmai din Statele Unite ale Americii si sume modice de bani le-au fost oferite câstigatorilor in cadrul unei ceremonii desfasurate sâmbata seara la sediul gazdelor din Craiova. „Suntem foarte multumiti de felul cum a decurs evenimentul si de-abia asteptam sa fim iar gazdele Campionatului national de pescuit sportiv pentru surzi“, a afirmat Fantin Bercea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS