17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Un secol de viata

Numarul craiovenilor care au depasit un secol de viata a ajuns ieri la 17, când o pacienta a caminului de batrâni si-a serbat centenarul.


Medicii din cadrul Serviciului Public de Asistenta Medico-Sociala Craiova au organizat ieri o petrecere speciala, pentru ca o pacienta a implinit… 100 de ani. Sarbatorita, Ioana Crisan, din Craiova, este nascuta pe 1 septembrie 1906 si este internata la caminul de batrâni din anul 2001. Dupa un secol de viata, femeia se mândreste cu o fata de… 73 de ani, nascuta si ea tot pe 1 septembrie, doi nepoti si doi stranepoti. Ioana Crisan a devenit cel mai vârstnic pacient al caminului de batrâni si cel de-al 17-lea craiovean care a depasit 100 de ani. Conform medicilor, femeia nu sufera decât de tulburari de memorie specifice vârstei.


Petrecere cu trei torturi


Cadrele Serviciului Public de Asistenta Medico-Sociala au pregatit pentru batrâna un tort imens, insa acesta nu a fost singurul cadou pe care l-a primit ieri Ioana Crisan. Viceprimarul Sorin Iordache i-a oferit din partea primariei un buchet de flori, o cutie de bomboane si câteva articole de imbracaminte. „Faptul ca sarbatorita este internata aici de cinci ani si se simte excelent inseamna ca personalul centrului este bine pregatit si pacientii sunt bine ingrijiti. Cu Ioana Crisan numarul craiovenilor care au depasit 100 de ani a ajuns la 17“, a mentionat viceprimarul Iordache.


Conducerea Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Române din Craiova i-a oferit Ioanei un tort, un cos cu flori, articole de imbracaminte si o icoana. La aniversare a fost prezenta si fiica batrânei, care a venit pregatita cu un tort. Ioana Crisan a fost destul de emotionata ieri si nu a vorbit, insa expresia sa spunea totul despre surpriza pregatita de medicii caminului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS