5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandat de arestare pentru Dilgoci

Mandat de arestare pentru Dilgoci

Judecatorii craioveni au avut nevoie de 75 de zile pentru a hotari asupra propunerii de arestare preventiva formulate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Dolj impotriva omului de afaceri craiovean Constantin (Costi) Dilgoci.


Curtea de Apel Craiova a decis ieri emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile fata de Dilgoci si alte patru persoane inculpate in acelasi dosar. Initial, Tribunalul Dolj a respins cererea de arestare preventiva a DIICOT, apreciind ca toti cei cinci pot fi cercetati si judecati in stare de libertate, insa procurorii au formulat recurs, care s-a judecat luni, la Curtea de Apel Craiova. Completul a amânat pronuntarea, pentru ca ieri sa dispuna, prin decizia nr. 122/1 septembrie 2006, admiterea recursului formulat de procurori, casarea sentintei date de tribunal si arestarea preventiva a celor cinci pe o perioada de 29 de zile, perioada care incepe de la data incarcerarii.


Mandate trimise la politie


„Din punctul nostru de vedere, mandatele vor fi inaintate chiar astazi la Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj si urmeaza ca politia sa le duca la indeplinire“, a declarat ieri purtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Craiova, judecatorul Aurel Ilie. Ramâne deci ca politia sa-i gaseasca acum si sa-i incatuseze pe cei cinci.


Reamintim ca Dilgoci este acuzat ca, prin intermediul celor patru apropiati ai sai, a obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj doua restituiri ilegale de TVA, totalizând circa 6,6 miliarde de lei vechi, fapte care constituie, in viziunea procurorilor, infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si constituire de grup criminal organizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS