22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFast-food in policlinica Spitalului de Urgenta

Fast-food in policlinica Spitalului de Urgenta

Managerul celui mai mare spital din Oltenia viseaza sa construiasca un mall cu magazine, farmacie si chiar un fast-food la intrarea in policlinica. Ideea ii scandalizeaza pe medici, dar ii incânta pe pacienti.


Propunerile Cristinei Calangiu de modernizare a Spitalului de Urgenta dau dureri de cap cadrelor medicale. Managerul unitatii si-a propus ca in urmatoarele luni sa demareze o investitie fara seaman care sa aduca spitalului pe care il conduce serioase beneficii financiare. Este vorba de construirea unui mall chiar in policlinica spitalului. In viziunea managerului, centrul comercial va avea magazine, o farmacie, dar si un fast-food sau braserie, unde rudele bolnavilor internati in spital sa se poata delecta in timpul de asteptare cu o gustare. „Am vazut ceva de genul acesta la Montpelier. In holul spitalului era amenajat un fel de mall unde toti cei care veneau la spital puteau sa-si petreaca timpul pâna la inceperea programului de vizita, de exemplu. Mie, personal, mi-a placut ideea si as vrea sa o aplicam si la Spitalul de Urgenta, mai ales ca exista si beneficii financiare. Spitalul incheie un contract cu o firma care sa realizeze intreaga constructie, sa modernizeze holul din policlinica si sa plateasca chirie“, a declarat dr. Cristina Calangiu.


Alternativa pentru mâncarea din spital


Deocamdata, ideea managerului general nu este impartasita si de cadrele medicale, care se tem ca spitalul ar putea sa se transforme intr-un bâlci ieftin, având in vedere gradul de civilizatie al unora dintre apartinatorii bolnavilor, obisnuiti sa scuipe coji de seminte pe holurile spitalului.


Altfel vad insa lucrurile pacientii si vizitatorii (apartinatorii bolnavilor). Stoican Aritacson, un om care a umblat mult la viata lui, crede ca si rudele bolnavilor trebuie sa manânce si chiar sa bea, atunci când vin in spital: „In Franta am vazut peste tot magazine din astea si ar fi bune, ca aveau si cafea; sa aiba si pacientii, si doctorii sa manânce un cartof, un cârnat… Si un gât de tuica sa bea, daca vrea clientul“. De aceeasi parere era si Ion Popescu, un pacient care astepta sa intre la cabinetul de ortopedie din policlinica: „Ar fi bine, ca s-ar mai schimba putin atmosfera rece de spital; iar bolnavul, daca nu-i place mâncarea din spital, sa aiba de unde sa aleaga“.


Automatele de cafea au prioritate


Pâna la materializarea proiectului, conducerea spitalului se pregateste sa rezolve macar problema automatelor de cafea. Dupa ce a reziliat contractul cu firmele care au administrat pâna acum automatele montate la fiecare etaj al spitalului, pregateste o licitatie pentru desemnarea unor firme care sa furnizeze cafea cu conditia sa plateasca o chirie mai mare pentru montarea aparatelor. „Am hotarât sa infiintam mai putine tonomate de cafea, dar macar sa aduca beneficii, nu ca pâna acum. Am auzit ca la Spitalul Judetean din Târgu Jiu chiria pentru un astfel de aparat este de 150 de euro. De ce sa nu câstigam si noi ceva bani din aceasta activitate, mai ales ca spitalul are, dupa cum se stie, multe probleme financiare?“, a mai spus dr. Cristina Calangiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS