14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Slatinei, bestelit de „Bercea Mondial“

Primarul Slatinei, bestelit de „Bercea Mondial“

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a fost luat la rost, ieri, in plina conferinta de presa, de un afacerist local suparat ca nu i se elibera o autorizatie de constructie.


Sandu Anghel, originar din Draganesti-Olt, cunoscut si sub numele de „Bercea Mondial“ datorita averii uriase capatate aproape peste noapte, a patruns calm in sala de sedinte a Primariei Slatina, acolo unde se derula conferinta de presa saptamânala, si l-a intrebat direct pe primarul Vâlcov motivul pentru care acesta nu vrea sa-i elibereze autorizatie de constructie pentru unele imobile ridicate de el pe raza orasului. „De ce nu-mi dati, domn’ primar, autorizatie de constructie?! Am toate actele in regula si dumneavoastra ma tineti numai cu vorba! Aveti ceva cu mine? Atunci spuneti-mi, dar nu ma tratati ca pe un prost! Ce litigiu aveti dumneavoastra personal cu mine de nu vreti sa imi eliberati autorizatiile? Aveti boala pe mine?… Spuneti-mi, ca sa stiu!“, i-a strigat „Bercea Mondial“ primarului.


Vizibil surprins de gestul afaceristului, Darius Vâlcov a cautat initial sa-si pastreze cumpatul si a incercat sa detensioneze situatia. „Domnule Bercea, in primul rând cum de ati reusit sa treceti de politistii comunitari de la poarta? In al doilea rând, nu stiu cum va permiteti sa faceti circul asta din moment ce stiti bine ca nu aveti toate actele in regula? Daca le aveati, va eliberam autorizatiile de care spuneti“, i-a raspuns Vâlcov, incercând sa-si pastreze firea.


Seful de la Investitii, ciocu’ mic


Cum afaceristul continua sa strige la primar ca are ceva de impartit cu el, a intervenit in discutie si Minel Prina, seful Serviciului Investitii al Primariei Slatina. Insa, Sandu Anghel l-a luat si pe acesta la rost, facând referire la masinile de lux pe care acesta le conduce. „Dumneavoastra vorbiti, domnu’ Prina? Pai, nu mai devreme de ieri, când am venit la dumneavoastra in birou ca sa lamurim problema, mi-ati spus sa fac ciocu’ mic! Cum adica ciocu’ mic? Cu cine credeti ca vorbiti? Mai bine ati spune cum de va permiteti sa va luati atâtea masini, ca va plimbati când cu un Passat, când cu un Peugeot? Te-ai pricopsit, patru masini ai schimbat pâna acum. De unde atâtia bani, domnu’ Prina, de unde?“, a tunat Anghel, capatând curaj in prezenta ziaristilor.


Pâna la urma, galagiosul afacerist a fost scos din sala de trei politisti comunitari, dar numai dupa ce primarul Vâlcov i-a promis de fata cu ziaristii ca-l va primi intr-o audienta pentru a rezolva problema autorizatiilor sale.


„Bercea Mondial“ este unul dintre miliardarii judetului. In urma cu doi ani, omul de afaceri si-a construit, in buricul Slatinei, patru case mari cu un etaj, pe care le-a inchiriat unor firme si de pe urma carora acum realizeaza lunar venituri de miliarde. Casele au fost ridicate insa fara autorizatii de constructie, Primaria Slatina incercând de mai multe ori sa le darâme, insa de fiecare data „Bercea“ a reusit sa incurce planurile municipalitatii prin diverse chichite avocatesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS