15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFostii mineri au iesit in strada

Fostii mineri au iesit in strada

Cel putin 50 de beneficiari ai venitului minim garantat din municipiul Lupeni au protestat ieri-dimineata, in fata primariei, nemultumiti ca nu si-au primit alocatiile sociale pe ultimele doua luni, in conditiile in care au lucrat cele 72 de ore in folosul comunitatii, conform Legii venitului minim garantat. Acestia au amenintat ca daca nu vor primi banii vor trece la actiuni de protest fara precedent.


Pe de alta parte, autoritatile locale sustin ca s-a ajuns la aceasta situatie deoarece consiliul judetean nu a alocat fondurile necesare platii venitului minim garantat, iar bugetul local nu poate suporta aceasta plata. Mai mult, cei de la Lupeni au declarat in repetate rânduri ca nu au primit bani si aceasta situatie a fost oarecum anticipata de edili.


„Asteptam sa vina de la Ministerul Finantelor aprobarea privind transferul unor sume de bani de pe trimestrul IV pe trimestrul III. Hârtiile sunt aprobate, dar trebuie sa ajunga la noi. Nu este vina noastra, dar nu am primit suficienti bani de la consiliul judetean pentru plata venitului minim garantat. S-ar putea ca mâine (astazi – n.r.) sa facem platile“, a declarat viceprimarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan.


Actiunea de protest de la Lupeni este prima din acest an in Valea Jiului, fostii mineri disponibilizati dupa anul 1997 fiind acum nevoiti sa iasa in strada pentru a-si capata banii de pâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS