11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal la sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi

Scandal la sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi

Un scandal de proportii a avut loc ieri, in jurul prânzului, la sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi din centrul municipiului Târgu Jiu. O femeie insotita de doi copii si un barbat s-au prezentat la sediul asociatiei, sustinând ca sunt proprietarii imobilului. Acestia au cerut reprezentantilor veteranilor sa paraseasca sediul.


Mihaela Stroescu s-a asezat pe un scaun din sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi si nu a mai vrut sa plece. „Eu nu plec de aici. Am patru copii si stau in gazda, iar proprietatea mea e ocupata de altcineva. Am acte pe aceasta cladire. Nu mai am bani sa ma judec“, a spus femeia. Conflictul a degenerat si femeia a inceput sa tipe la cei prezenti si chiar au existat si imbrânceli. Mihaela Stroescu este sotia unuia dintre cei doi mostenitori ai fostului proprietar, femeia având procuri de la acestia pentru a-i reprezenta.


Ion Manu, barbatul care o insotea pe femeie, sustine ca el a cumparat de la aceasta terenul si cladirea: „Avem o hotarâre judecatoreasca din anul 1995 emisa de Tribunalul Gorj, care a ramas definitiva. Terenul si imobilul au fost revendicate si câstigate in instanta de George Stroescu. Dupa moartea acestuia au ramas doi mostenitori, George C. si Cotojman Stroescu. Cei doi au mandatat-o pe Mihaela Stroescu, sotia lui George, sa ii reprezinte. Eu am cumparat de la ea terenul si imobilul pentru a obtine in acest fel un drept juridic asupra proprietatii“.


Avocatul Mihaelei Stroescu a trimis adrese de evacuare din sedii atât Asociatiei Veteranilor de Razboi, cât si Asociatiei Nevazatorilor, care functioneaza intr-o cladire din apropiere.


Au primit un avertisment din partea Politiei Comunitare


Gen. (r) Constantin Ispas, de 84 de ani, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi, a spus ca imobilul a fost pus in mod gratuit la dispozitia asociatiei de catre Primaria Târgu Jiu, in baza unei hotarâri a consiliului local: „Eu nu sunt proprietarul imobilului. Asociatia isi desfasoara activitatea in acest sediu, care a fost pus la dispozitia noastra de catre primarie. Sa ne dea alt sediu si plecam“.


Dupa aproximativ 30 de minute de la inceperea scandalului, la sediul Asociatiei au venit Constantin Radutoiu, seful Serviciului Juridic din cadrul Primariei Târgu Jiu, si Ion Jianu, directorul Administratiei Publice al aceleiasi institutii. „Ati intrat abuziv aici si va rugam sa plecati. Nu aveti nici un act de proprietate“, i-a spus femeii Constantin Radutoiu. „Nu plecam de aici. Este proprietatea noastra“, i-a raspuns femeia. Reprezentantii primariei au chemat Politia Comunitara, care i-a dat Mihaelei Stroescu un avertisment, reusind sa o convinga pe aceasta sa plece din sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi.


Constantin Radutoiu a declarat ca Mihaela Stroescu a intrat in posesia unei suprafete de teren si a unui imobil aflate in spatele Asociatiei Veteranilor, pe care le-a vândut lui Ion Manu: „George Stroescu si apoi mostenitorii acestuia au câstigat in instanta de judecata, la Tribunalul Gorj, o cladire si un teren, aflate in spatele sediului asociatiei, care au fost vândute catre Ion Manu, care a revândut catre alta persoana. Conform actelor, cladirea pe care o revendica nu face parte din mostenirea acestora. Mostenitorii proprietarului ne-au actionat in judecata si revendica o parte din terenul pe care este amplasat sediul Asociatiei Veteranilor de Razboi. Ne judecam si vom vedea ce decide instanta de judecata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS