20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO familie careia nu-i place sa stea deoparte...

O familie careia nu-i place sa stea deoparte…

La cei 36 de ani, Marcel Marcea este directorul Registrului Auto Român (RAR) Craiova si tatal unui baietel de doi ani si doua luni, „realizarea cea mai mare a vietii“. Este casatorit cu Anca, de profesie economist, femeia care ii este alaturi de aproape zece ani.


Marcel Marcea este nascut in comuna doljeana Perisor intr-o familie de oameni simpli, dar extrem de muncitori, care au investit foarte mult, facând sacrificii insemnate, in viitorul celor doi copii. Actualul director al RAR Craiova a urmat Liceul CFR din Craiova, Sectia electromecanica locomotive, iar apoi Facultatea de Mecanica, sectia TCM. Desi fusese admis la facultate, Marcel Marcea a amânat cursurile primului an pentru a-si satisface stagiul militar. „Perioada armatei a fost deosebita pentru mine, am legat prietenii care dureaza si astazi, am intâlnit oameni de exceptie care au ajuns in functii importante. Stagiul militar l-am urmat in localitatea Lipova. Apoi am urmat facultatea, in acea perioada fiind chiar la moda sa devii inginer. Inca din timpul facultatii m-am angajat, era timpul sa am propriile mele venituri, sa pot si eu la rândul meu sa imi sprijin parintii. Toata perioada facultatii am lucrat la o firma de cablu. Din 1996 pâna in 2000 m-am reorientat, angajându-ma la o firma de asigurari, unde am ocupat functii diferite, de la simplu agent, treptat ajungând sef serviciu etc. Nu am lucrat si nu imi doresc sa muncesc vreodata la stat…“, a povestit directorul RAR. S-a mutat apoi la o firma mare de distributie, unde a lucrat pâna in anul 2005, când a venit la RAR Craiova.


„Am reusit sa elimin programarile“


Alaturi de alti 22 de colegi, de la 1 iunie 2005, Marcel Marcea se ocupa de tot ce tine de Departamentul omologari individuale si inspectii tehnice ale autoturismelor, dar si de supravegherea parcului national de autovehicule pe raza judetului Dolj. Responsabilitatea este imensa, toate masinile care trec pe la RAR trebuie atent verificate si certificate. „Am o echipa de oameni extraordinari, in colectivul nostru lucrând si patru doamne la Departamentul operare. Realizam chiar si controale tehnice in trafic si supervizam cele 27 de statii de inspectie tehnica judetene. Pe la noi trebuie sa treaca orice proprietar care doreste sa faca modificari masinii. In perioada scurta de când ma aflu la conducerea RAR ma pot lauda ca am reusit sa elimin programarile, in functie de care masinile erau verificate tehnic si omologate, pentru ca oamenii sa astepte cât mai putin. Fara nici un fel de modestie, cu doar doi oameni in plus pe care i-am angajat, am reusit sa dublez numarul masinilor verificate“, a spus Marcea. Directorul RAR are un program extrem de incarcat, de la ora 8 dimineata pâna la ora 18.00, chiar 19.00, având zilnic peste 200 de masini de omologat. Munceste insa cu mare placere, insa este extrem de exigent, solicitând colegilor profesionalism si disciplina.


„Am muncit impreuna pentru fiecare lucrusor“


Marcel Marcea marturiseste ca ii place sa faca politica, fiind membru al Partidului Democrat din 1996, in prezent ocupând functia de vicepresedinte PD al organizatiei judetene. Ii place chiar sa creada ca realizarile cele mai mari ale vietii au avut si au intr-un fel legatura cu prezenta sa la partid. „La partid am cunoscut-o pe Anca, sotia mea, care este si ea membru PD inca din 1992. Anca este o prezenta extrem de placuta, foarte exigenta si inteligenta. As putea chiar zice ca suntem in rezonanta perfecta, ea este cea care ma sprijina permanent. Inca din timpul liceului, apoi in facultate a fost eminenta, dovedind capacitati intelectuale deosebite. Timp de trei ani am fost prieteni, in 1999, pe 5 iunie ne-am casatorit. Imediat dupa nunta ne-am mutat in apartamentul nostru, unde aveam mobila doar pentru dormitor. Am realizat treptat tot ce avem, am copilarit, dar am si muncit impreuna pentru fiecare lucrusor sau ascensiune profesionala“, a adaugat Marcea. Dupa cinci ani de la nunta, Anca l-a adus pe lume pe micutul Radu Andrei, in vârsta acum de doi ani si jumatate, care este, dupa cum marturisesc cei doi soti, „cea mai mare realizare a vietii lor“, copilul perfect pe care si l-au dorit enorm, care le-a „schimbat viata total, implinindu-i ca familie“. De la numai trei luni, micutul Andrei a fost adus de parinti la partid, toti membrii si incaperile sediului fiindu-i acum extrem de familiare. „Familia este totul pentru mine, sotia si copilul ma ajuta sa trec peste momentele grele. Pentru ca intr-o familie sa existe armonie deplina trebuie sa incerci sa il intelegi cât mai bine pe cel de lânga tine! Ultimii zece ani pentru mine au fost deosebiti pe toate planurile, am invatat sa fac cât mai putine compromisuri, sa am o vointa puternica, pentru a rezista in timp“, a spus directorul RAR Craiova.


Se implica in ceea ce face „indiferent de consecinte“


Marcel si Anca Marcea au calatorit mult atât in tara, cât si in strainatate, insa merg de câte ori este posibil cu mare placere la Straja, la schi. Din pacate, din lipsa timpului, in ultimii trei ani, directorul RAR nu a mai reusit sa isi duca sotia in concediu, insa marturiseste ca motivele au fost obiective. Ii place sa mearga la fotbal si sa-si petreaca orele libere pe terase cu prietenii si familia. Desi lucreaza zilnic cu sute de masini, nu este un fanatic al acestora, considerând ca autoturismul este doar o necesitate. Marcel Marcea este adeptul schimbarilor, nu a facut mai mult de patru ani acelasi lucru, insa se implica in ceea ce face „indiferent de consecinte“, nu-i place sa stea pe margine…


Profesional, directorul RAR Craiova isi propune sa infiinteze in cadrul institutiei pe care o conduce o reprezentanta RAR la standarde europene, iar familial isi doreste macar un copilas…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS