16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChiriasii ANL, controlati de Primaria Craiova

Chiriasii ANL, controlati de Primaria Craiova

Chiriasii ANL care nu folosesc locuintele primite de la stat sau le-au subinchiriat risca sa ramâna fara acestea, daca vor fi identificati de functionarii Primariei Craiova. In prezent, verificarea acestora se face in baza plângerilor sau prin sondaj.


Incepând de luna viitoare, chiriasii ANL vor intra in vizorul oficialitatilor din Banie, fiind supusi unui control riguros. Satui sa primeasca reclamatii peste reclamatii privind ilegalitatile craiovenilor care locuiesc in apartamentele de la stat, functionarii publici vor pleca sa ii „vâneze“ pe cei care fie nu folosesc locuintele, fie le-au subinchiriat. In acest mod, spera municipalitatea, vor fi eliminati chiriasii care dovedesc ca nu au nevoie de o casa de la ANL. Ideea, recunosc edilii, a fost „furata“ de la colegii lor din Capitala. Acestia au initiat deja o astfel de campanie care s-a dovedit incununata de succes.


„Pâna acum erau realizate verificari doar in baza sesizarilor. Nu au fost gasite persoane care sa subinchirieze locuintele, insa in câteva cazuri s-au gasit craioveni care nu locuiau de ceva vreme in ANL-uri. Când vom incepe inventarierea, pe cei care nu respecta legea si dovedesc ca nu au nevoie de un ajutor ii vom evacua, iar in locul lor vor fi adusi urmatorii de pe lista de prioritati“, a spus viceprimarul Sorin Iordache. Acesta nu a putut spune insa din ce cauza o actiune ampla nu a fost realizata inca din urma cu câtiva ani. Pentru a se apara, edilii sustin ca nu au nici o obligatie de a efectua anchete sociale, potrivit actelor normative in vigoare.


Aceeasi scuza este invocata si in cazul dosarelor depuse pentru obtinerea unei locuinte ANL. Pentru ca legea nu ii obliga, functionarii Primariei Craiova merg pe incredere când vine vorba de declaratia pe propria raspundere. O parte dintre solicitanti, pentru a obtine punctaje maxime, sustin spre exemplu ca suprafata locuibila detinuta pe metrul patrat de locatar este sub 8 mp. In aceasta situatie cei in cauza au doua puncte, in schimb cei care declara ca suprafata este intre 8 mp si 12 mp se multumesc doar cu un punct.


„Ii verificam pe cei care par dubiosi in aceste cazuri si daca ii gasim ca au mintit vom trece in dosar situatia constatata de noi. Tot asa facem si când un solicitant sustine ca ar locui cu un numar mare de persoane intr-un apartament. In celelalte cazuri, nu putem face nimic, pentru ca oricum sunt prea multe dosare si este vorba de declaratie pe propria raspundere data la notariat“, a precizat Ovidiu Vanghelie, directorul Directiei Patrimoniu si Gospodarie Comunala. Daca nu sunt luati in vizor de functionarii publici, craiovenii care nu isi declara situatia reala pot scapa usor si pot chiar sa prinda un loc bun pe listele de prioritati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS