21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Stiri IT&C

Troian cu carte de creditt


Noi mesaje e-mail nesolicitate, transmise de Cihost Billing Management si care ii informeaza pe posesorii de carti de credit ca au de efectuat o plata suplimentara, sunt folosite de fapt pentru virusare, potrivit unui avertisment transmis de expertii companiei SophosLabs.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, reprezentantii Sophos au precizat ca Troianul Troj/Dloadr-AMA a fost identificat, recent, in mesaje e-mail transmise in Europa. Acestea, scrise in limba engleza si având ca subiect „[paycheck 322082] Credit Card Chargeback“, informeaza „victimele“ ca trebuie sa plateasca 125 de lire sterline in plus, in urma unui chargeback (refuzul unei plati – n.r.), timp in care Troian infecteaza computerul. Atasamentul cu numele „paycheck.zip“ este cel care se dezarhiveaza devenind paycheck_322082.exe, fisier care contine si Troianul.


„Nimanui nu ii place sa achite sume in plus, dar, in acest caz, hackerii mizeaza pe faptul ca victimele lor se vor infuria atât de rau incât vor deschide atasamentul numai pentru a vedea despre ce este vorba. Utilizatorii sistemelor PC trebuie sa fie foarte atenti la mesajele primite, indiferent de natura acestora“, a declarat un purtator de cuvânt al companiei Sophos.


Xbox 360 vine in Europa de Est


Microsoft a anuntat, recent, ca planuieste sa se extinda pe piata consolelor pentru jocurile video, aducând Xbox 360 in Europa de Est.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, compania din Redmond va lansa consola pe 29 septembrie in Africa de Sud, iar pe 3 noiembrie in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia.


„Asteptam cu nerabdare sa prezentam consola Xbox 360 si jocurile acesteia in tarile est-europene. Jucatorii din intreaga lume si-au facut auzita vocea: cu totii vor sa incerce Xbox 360 si sa se bucure de experientele pe care numai aceasta consola le poate oferi. Vom face tot posibilul pentru a le sta la dispozitie“, a declarat Peter Moore, vicepresedinte al diviziei Interactive Entertainment Business in cadrul Microsoft.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS