21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalModa, chiar asa de complicata?

Moda, chiar asa de complicata?

Poate ca multi dintre dumneavoastra considera ca moda este domeniul femeilor. Dar, sa fim sinceri, nu este deloc asa. Este adevarat ca domnii nu petrec atât de mult timp prin magazine, facând cumparaturi in nestire, insa aspectul acesta nu le este cu totul strain.


De multe ori se intâmpla ca partenera sa fie cea care va ajuta sa alegeti hainele si aici nu este vorba despre un simplu tricou. Orice domn care se respecta trebuie sa tina cont de câteva mici secrete folositoare in ceea ce priveste alegerea si asortarea obiectelor vestimentare. Site-ul www.men.rol.ro ofera câteva ponturi in acest sens.


Exista o parere, oarecum des intâlnita, conform careia culorile deschise sunt mai degraba potrivite primavara si vara, mai ales in ceea ce priveste pantofii. Pantofii albi sunt clar o alegere speciala, dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtati si toamna, atâta timp cât si restul hainelor se asorteaza. In plus, pantofii albi presupun o grija in plus tocmai din cauza culorii care necesita mare atentie in ceea ce priveste murdaria.


Pentru ca tot a venit vorba despre asortat, regula „pantofii si cureaua trebuie sa aiba aceeasi culoare“ nu este valabila. De fapt, nu trebuie sa purtati de fiecare data doar haine si accesorii care sa aiba aceeasi culoare, dar trebuie sa stiti ca hainele si accesoriile trebuie asortate din punctul de vedere al culorii, alegând de fiecare data obiecte de imbracaminte in culori din aceeasi gama. Daca va place sa va imbracati in maro, alegeti nuante diferite pentru pantaloni si camasa. Sa apareti imbracat cu pantaloni maro, camasa maro, pantofi maro e cam… lipsit de imaginatie sa zicem.


 


Curaj in combinatia culorilor


 


O alegere buna ar fi sa combinati culori precum maro, verde si portocaliu, dar aveti grija la nuante, sa nu fie tipatoare, prea aprinse. Nu uitati, culorile sa fie din aceeasi gama, in tonuri diferite si aveti grija sa nu fie unele prea sterse si altele tipatoare.


In ceea ce priveste modelele, multora le este frica sa le combine, dar lucrurile sunt si aici destul de simple. Culorile ambelor modele (dungi, carouri, imprimeuri diverse etc.) trebuie sa aiba tonuri apropiate, dar nu trebuie sa fie obligatoriu identice. De asemenea, când combinati doua modele, aveti grija ca unul dintre ele sa fie ceva mai subtil. Spre exemplu, o camasa cu dungi se potriveste de minune cu o cravata in patratele, ambele din aceeasi familie de culori. Conditia este ca unul dintre modele, in acest caz al cravatei, sa fie mai putin „intens“, mai subtil.


Butonii si acul de cravata – inca la moda


Butonii si acul de cravata nu sunt depasite. Doar pentru ca sunt considerate accesorii clasice pentru un barbat, asta nu inseamna ca nu mai trebuie folosite. Daca au ajuns sa fie numite clasice, cu atât mai bine. Butonii trebuie purtati doar daca mansetele mânecilor camasii o cer. Un sfat important este acela ca o camasa care necesita butoni nu merge niciodata cu blugi. In ceea ce priveste acul de cravata, acesta este mult mai des intâlnit, spre deosebire de butoni. Totusi, un ac de cravata trebuie ales cu grija, existând acum o gramada de modele si forme. Chinezariile ieftine nu sunt o optiune. Mai bine fara ac de cravata decât cu o astfel de tinichea pe piept. Butonii si acul de cravata sunt potriviti in cazul tinutelor formale, la petreceri foarte elegante, dând un plus de clasa celui care le poarta.


Una dintre greselile care se fac in privinta accesoriilor este cea conform careia ceasurile cu bratara metalica se potrivesc la orice tinuta. Nimic mai fals. Desi un ceas care are curea metalica se asorteaza perfect la tinutele casual, de zi cu zi, sau chiar la tinuta de business pe care o purtati zilnic la birou, cureaua de piele este singura potrivita in cazul tinutelor elegante.


Dupa cum vedeti, nu e foarte greu sa va alegeti hainele si accesoriile in functie de culori si modele. In plus, daca va place cum va sta, atât timp cât tinuta respectiva se potriveste mediului in care o veti purta, nu e cazul sa va faceti probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS