20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatii devin din nou „jucausi“

Barbatii devin din nou „jucausi“

Nu exista nici un alt moment mai bine definit in viata unui barbat decât acela in care spune: „Am implinit 40 de ani“. Aceasta aniversare il transforma instantaneu intr-un mosulet decrepit, fara dinti – in mintea lui. In realitate, din punct de vedere medical, nu exista diferente majore intre un barbat de 30 si unul de 40 de ani, dar exista o diferenta psihologica. Este perioada in care incepe sa gândeasca: „Am trecut de 40 de ani, voi muri in curând“.


Potrivit site-ului www.121.ro, acesta este momentul in care, brusc, barbatii incep sa fie preocupati de conditia lor fizica si sa fie interesati de diete si sport. Batrânetea este un concept relativ indepartat inca, dar incep sa se teama de efectele sale asupra vietii sexuale. Barbatii se simt complet neajutorati când apar diferite probleme specifice vârstei (boli ale prostatei, lipsa flexibilitatii corporale, cresterea greutatii corporale etc.).


Toate acestea devin o povara pentru mândria unui barbat, iar tensiunea si dezamagirile vârstei culmineaza cu criza vârstei de mijloc. Barbatii incep sa observe ca nu mai au acelasi nivel de energie fizica, ca nu pot avea erectie la fel de des ca inainte sau ca nu o mai pot mentine – cu alte cuvinte, nu mai functioneaza ca un tânar de 18 de ani.


In incercarea de a-si dovedi iarasi ca sunt barbati si pentru a-si linisti ego-ul ranit, unii se vor trezi implicati in relatii cu fetiscane si secretare, iar altii isi vor vopsi parul usor grizonat sau isi vor cumpara o masina sport, rosie.


Dar nu tot ce e legat de aceasta vârsta e negativ. Multi dintre barbati devin amanti mai priceputi catre 40 de ani, pentru ca stiu ca ceea ce conteaza mai mult este calitatea, nu cantitatea. Daca energia incepe sa se domoleasca, cel putin e inlocuita de maturitate si experienta – calitati pe care trebuie sa invatati sa le pretuiti. Ca sa profitati la maximum de rafinamentul si maiestria partenerului dumneavoastra, este important sa incepeti sa va adaptati subtil preludiul pentru a se potrivi conditiei lui fizice in schimbare. Va avea nevoie de mai multa stimulare si mai mult timp pentru a se excita. Va fi extrem de interesat sa continue sa faca dragoste in stil sportiv, cu el deasupra – face parte din procesul de a-si dovedi ca „inca mai poate“. Asa ca faceti-i pe plac, ascultati-l si complimentati-i performantele. Mai exista inca un aspect pozitiv al acestei etape. Pe lânga faptul ca este mai preocupat ca niciodata sa faca dragoste des cu dumneavoastra, acum va pune pe primul loc satisfacerea dumneavoastra. Actul sexual in sine poate sa se transforme in ceva secundar, locul sau fiind luat de atingeri tandre; pâna si frecventa intâlnirilor voastre amoroase poate fi negociata.


Daca in tinerete, sexul era o chestiune de satisfactie pur fizica, o data cu trecerea anilor satisfactia se bazeaza pe dragostea si intimitatea ce vin din experientele traite impreuna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS