12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA venit circul in Banie!

A venit circul in Banie!

Ursul merge pe trotineta, câinii-lup sau calutii danseaza vals, acrobatii „zboara“, iar clovnii fac nenumarate giumbuslucuri. Circul Richter a poposit in Craiova si va ramâne pâna pe 3 septembrie.


Zvonul ca in Craiova a venit un nou circ s-a raspândit repede prin oras. Mai neincrezatori, unii prichindei au tinut sa se infiinteze, chiar de joi dimineata (inainte de primul spectacol), pe platforma din apropierea Postei din Craiovita, pentru a se convinge ca rulotele circului Richter au poposit intr-adevar in Banie. Au venit, au intrebat cât e biletul, au aflat ce trebuie sa faca pentru a beneficia si de o reducere si au fugit repede acasa pentru a-si convinge parintii ca merita sa primeasca 12 RON, adica pretul unui bilet. Si se pare ca foarte multi copii au fost extrem de cuminti in aceasta perioada, pentru ca joi seara cupola circului Richter devenise neincapatoare pentru numarul mare de spectatori. Cei mari au venit in grupuri, iar cei mai mici de mânuta cu parintii. Spectacolul debuteaza cu o dresura de câini, prezentata chiar de directoarea circului, Susana Richter, dupa care micutii sunt asaltati de nenumarate alte surprize, care mai de care mai amuzante. Clovnul Romeo incearca fara sa reuseasca sa le faca poze copiilor, apoi doi frizeri mai aparte se dovedesc a fi foarte neindemânatici, dupa care doi acrobati ii uimesc pe prichindei cu mobilitatea lor.


Brumi merge pe trotineta


Prima parte a spectacolului se scurge foarte repede, iar in pauza (cât artistii isi pregatesc noile numere), copiii au ocazia sa calareasca poneii (contra cost, bineinteles). Dupa momentul de repaus, spectacolul devine si mai antrenant, iar micutii nu mai contenesc cu aplauzele. Ursul Brumi câstiga repede afectiunea micutilor, mai ales ca poate sa mearga singur pe trotineta, sa urce scarile ca un om, dar si sa bea miere din sticla asemeni unui bebelus. Printre numerele cu cel mai mare succes la public se numara parada animalelor (când spectatorii au ocazia sa vada defilând pe scena cel mai mic ponei din lume, un pui de lama, magarusi, cai, precum si un strut), dar si giumbuslucurile clovnului sau acrobatiile trupei „Alexander“. Acestia din urma au avut un numar spectaculos si foarte dificil de realizat. Dansatorii acrobati „zboara“ in urma catapultarii de pe o trambulina si reusesc sa aterizeze pe capul sau pe umerii unuia dintre colegi. Spectacolul dureaza putin mai mult de doua ore, dar cu siguranta ca publicului i se va parea ca timpul zboara. In plus, daca vreti sa redeveniti copil, chiar si pret de câteva zeci de minute, atunci nu ar trebui sa ezitati sa pasiti sub cupola circului. O data intrati in tarâmul magic, toate grijile dispar. In ceea ce-i priveste pe cei mici, pentru ei circul reprezinta o adevarata bucurie. „A fost bestial!“, a spus unul dintre prichindeii care au urmarit spectacolul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS