18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficant de persoane - arestat

Traficant de persoane – arestat

Bailesteanul Iulica Radulescu este acuzat ca a obligat mai multe românce sa se prostitueze in Italia. Fetele care refuzau sa iasa „la strada“ erau sechestrate, batute si violate de traficantul de persoane.


Un barbat din orasul doljean Bailesti a fost arestat pentru savârsirea infractiunii de trafic de persoane. Iulica Radulescu, de 32 de ani, este acuzat de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova si de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizate si Terorism (DIICOT) Dolj ca a fortat mai multe românce sa se prostitueze in Italia, câstigând bani frumosi de pe urma acestora.


Viol la marginea autostrazii


Simona este prima fata despre care politistii de la BCCO Craiova au aflat ca ar fi fost victima lui Iulica Radulescu. Conform declaratiei acesteia, tânara doljeanca de 20 de ani a fost „vrajita“ de Radulescu, ce ii propusese sa mearga in Italia, ca-i va face rost de un loc de munca legal si bine platit. Ajunsa in apropiere de Bologna, Simona a fost dusa de bailestean intr-o parcare, unde i-a fost luat pasaportul si i s-a spus ca, de fapt, va trebui sa se prostitueze. Tânara n-a acceptat, fapt pentru care a primit o bataie sora cu moartea. Dupa cum a povestita fata, a fost lovita cu pumnii, legata cu mâinile la spate si violata chiar acolo, la marginea drumului. A fost apoi dusa de Radulescu intr-o casa din padure, unde a fost legata cu lantul de pat. Având si mâinile prinse la spate, tânara nu putea nici sa manânce. In cazul in care avea nevoie la toaleta, era tinuta de par cât timp isi facea nevoile, fara sa i se dezlege mâinile.


Dupa mai multe zile in care a fost sechestrata, Radulescu a intrebat-o din nou daca este de acord sa se prostitueze. Fata a refuzat, fiind iarasi batuta crunt, apoi violata. Dezlegata la un moment dat pentru a-si schimba hainele, tânara a reusit sa fuga.


Pistolul de sub sifonier


In urma colaborarii cu autoritatile italiene, dar si cu Organizatia Internationala pentru Migratie, politistii de la BCCO Craiova au reusit sa identifice si sa audieze inca doua victime ale aceluiasi Radulescu. Ramona, de 25 de ani, din judetul Dolj, si Ani, de 18 ani, din judetul Olt, avusesera parte de acelasi tratament. Ambele fusesera batute, amenintate si violate de traficantul de persoane care le promisese mai intâi câte un loc de munca la o pizzerie din Italia, insa, o data ajunse acolo, le obligase sa se prostitueze.


Dupa ce au adunat suficiente probe, politistii craioveni de la Crima Organizata i-au facut miercuri o vizita neanuntata lui Iulica Radulescu, ce se intorsese acasa din Italia, fiind in „concediu“. La perchezitia domiciliara, oamenii legii au descoperit ca Radulescu tinea ascuns sub sifonier un pistol de calibrul 8 mm si peste 30 de cartuse. Barbatul a sustinut ca adusese arma din Italia si o tinea pentru autoaparare, desi nu avea permis pentru ea.


Retinut de politisti, a fost prezentat joi la Tribunalul Dolj, unde judecatorii au dat curs propunerii procurorilor DIICOT, emitând pe numele lui Iulica Radulescu un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Cercetat pentru trafic de persoane, contrabanda cu arme de foc si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, bailesteanul risca sa-si petreaca urmatorii 12 ani in spatele gratiilor.


Trei case, bijuterii si un Mercedes


Politistii de la Crima Organizata apreciaza ca, doar de pe urma exploatarii sexuale a tinerelor identificate pâna acum, Iulica Radulescu ar fi câstigat circa 70.000 de euro. In doar câtiva ani de stat in Italia, bailesteanul a reusit sa achizitioneze trei imobile in municipiul Bailesti, plus un Mercedes si o cantitate consistenta de bijuterii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII