16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârg anual fara apa potabila

Târg anual fara apa potabila

Primaria localitatii gorjene Tismana a fost amendata pentru ca a lasat fara apa potabila peste 10.000 de persoane venite la târgul anual.


Primaria Tismana a fost amendata cu 40 de milioane de lei vechi pentru ca nu a asigurat apa potabila in târgul anual de Sfânta Maria, desfasurat marti, 15 august. In fiecare an, in localitatea Tismana au loc o serbare câmpeneasca si un festival de folclor la care participa mii de persoane venite din tot judetul si chiar din alte zone din tara. Inspectorii sanitari din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj au amendat Primaria Tismana pentru ca in târgul anual nu exista apa potabila. Cele aproximativ 10.000 de persoane care au venit sa petreaca, dar si sutele de comercianti prezenti la Tismana nu au avut apa. „Primaria trebuia sa gaseasca o solutie si sa asigure apa in târg. Nu e posibil ca 10.000 de persoane sa stea fara apa. Ca sa nu mai vorbim de comerciantii care ar fi trebuit sa-si spele vesela“, a declarat Aristica Morosanu, directorul ASP Gorj.


Intreg orasul fara apa


Apa nu a fost in ziua de Sfânta Maria nici in orasul Tismana. Cauza principala a fost ca la grupurile hidrocentralei care alimenta orasul se efectuau niste lucrari de revizii si reparatii. Localitatea este alimentata cu apa din barajul de acumulare de pe râul Tismana, iar conducerea societatii HIDROELECTRICA a luat decizia sa efectueze unele reparatii la grupurile hidrocentralei, lucru care a dus la scaderea presiunii in reteaua de alimentare. „Cei de la HIDROELECTRICA nu ne-au anuntat de efectuarea acestor reparatii, care puteau fi efectuate dupa sarbatorile de Sfânta Maria. Atunci au ramas fara apa 1.500 de familii din Tismana si cei din târg. Trebuia sa fim consultati inainte de efectuarea acestor remedieri, dar in prezent problema s-a rezolvat si locuitorii au apa potabila, dar nu la aceeasi presiune ca inainte de inceperea lucrarilor. Amenda pe care am luat-o de la ASP am platit-o la timp, asa a fost sa fie“, a spus primarul Costel Buzianu, primarul orasului Tismana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS