19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea Agentiei de Investitii Straine, demisa

Conducerea Agentiei de Investitii Straine, demisa

Presedinta Agentiei pentru Investitii Straine (ARIS), Ana Maria Cristina, si vicepresedinta institutiei, Gabriela Vasile, au fost eliberate ieri din functie de premierul Calin Popescu Tariceanu, ca urmare a acuzelor publice pe care si le-au adus reciproc in ultimele zile. „Modul in care acestea s-au comportat in ultima vreme a demonstrat fara echivoc ca nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica, in cadrul unei autoritati a statului român. Primul-ministru considera ca un demnitar al statului român trebuie sa-si exercite mandatul primit cu decenta, cu responsabilitate fata de societate si cu profesionalism“, se arata in comunicatul guvernului, remis Agentiei NewsIn.


Cadourile chinezilor, motiv de scandal


Scandalul de la ARIS a izbucnit miercuri, o data cu declaratiile presedintelui institutiei, Ana Maria Cristina, potrivit careia vicepresedintele institutiei, Gabriela Vasile, a recunoscut in scris ca a primit diverse „atentii“ de la un investitor strain, in cursul unei intrevederi cu acesta. In replica, Gabriela Vasile a negat, intr-un comunicat, ca ar fi primit foloase necuvenite si a calificat afirmatiile presedintelui ARIS drept calomnii.


Gabriela Vasile sustine ca, pe 7 iulie, impreuna cu secretarul general al ARIS, Florin Vasilache, si cu Sorin Vasilescu, consilier in cadrul aceleiasi institutii, a avut o intâlnire oficiala cu reprezentantii unei firme chineze care voia sa investeasca in România, la sediul social al firmei din localitatea Parscov, judetul Buzau. Potrivit declaratiilor vicepresedintelui ARIS, „conform uzantelor oficiale, partea chineza a insistat sa-si exprime respectul fata de partea româna prin oferirea, fiecarui membru al delegatiei române, a unui protocol, care a constat in mostre ale produselor fabricate sau comercializate de gazde, a caror valoare era mai mult simbolica“. Vicepresedintele Aris a precizat ca a primit trei pungi care contineau câte un set de lenjerie de pat chinezeasca si tigari chinezesti, obiecte care au fost ulterior donate unui camin de batrâni, in baza unui proces-verbal de predare-primire incheiat cu conducerea asezamântului. Vasile a facut apel la premierul Calin Popescu Tariceanu, la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie si la ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, sa dispuna anchetarea cazului si sa ia masurile necesare. Totodata, vicepresedintele ARIS a anuntat ca o va chema in fata instantei pe Ana Maria Cristina, presedintele ARIS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS