11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjApa nepotabila pentru sinistratii din Seciuri

Apa nepotabila pentru sinistratii din Seciuri

Inspectorii sanitari din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj au descoperit ca apa pe care o foloseau sinistratii din Seciuri era nepotabila. Acesta a fost rezultatul unui control efectuat cu putin timp in urma. Potrivit Marianei Sfichi, director adjunct pe probleme medicale in cadrul ASP Gorj, autospeciala folosita la transportul apei pentru sinistratii din Seciuri a trebuit tratata cu cloramina. „Apa pe care acei oameni urma sa o bea nu era potabila. Asta din cauza masinii cu care pompierii transportau apa, iar aceasta a fost tratata cu o galeata de cloramina. Acest lucru s-a mai intâmplat o data. Din fericire, nimeni nu s-a imbolnavit“, a spus Sfichi.


La ultimul control efectuat in tabara sinistratilor, inspectorii ASP Gorj nu au mai gasit nereguli. Au luat o proba din apa pe care urma sa o foloseasca oamenii, dar, de data aceasta, era potabila. „Oamenii au apa. Au fost probleme, dar acum totul este in regula“, a afirmat Liviu Cotosman, viceprimarul comunei Rosia de Amaradia.


Cisterna de inox


Mariana Sfichi a declarat ca a apelat de nenumarate ori la autoritatile judetene pentru a obtine o cisterna din inox pentru transportul apei in Seciuri. „Am trimis adrese la Prefectura Gorj si la consiliul judetean. Mi s-a spus ca cisterna respectiva este stricata, ii lipseste o piesa, si ca poate, dupa ce o vor repara, va fi folosita la transportul apei pentru Seciuri. Acum, oamenii primesc apa din doua in doua zile, cu cisterna din inox de la jandarmi“, a declarat Sfichi. In luna iulie, Primaria Rosia de Amaradia a fost amendata de inspectorii sanitari din cadrul ASP Gorj pentru ca in tabara sinistratilor nu era curatenie. La ultimul control efectuat la inceputul saptamânii trecute, inspectorii ASP Gorj nu au mai descoperit nici o problema. Starea de curatenie in tabara era buna, pubelele fusesera golite, iar toaletele publice fusesera vidanjate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS