12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVernisaj de detentie

Vernisaj de detentie

Un vernisaj cu totul deosebit a avut loc ieri la Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici din Oltenia. Patru tineri pictori – detinuti ai Penitenciarului pentru Minori si Tineri (PMT) din Craiova – si-au expus pentru prima data lucrarile intr-un cadru oficial, in prezenta a numerosi oameni de cultura, critici de arta. Evenimentul a fost cu atât mai important cu cât acum a fost pentru prima data când Galeriile au gazduit lucrari ale unor „artisti“ privati de libertate.


„Este vorba de colectivul clasei domnului profesor Dan Ciocan, care deruleaza in cadrul PMT un proiect intitulat «Terapie prin Arta», finantat de Fundatia «Cuvântul care Zideste» din cadrul Mitropoliei Olteniei. Artistii sunt detinuti ai penitenciarului care aici au pus pentru prima data mâna pe pensula. Dotati cu talent si indrumati de profesorul lor, baietii au reusit sa realizeze lucrari cu adevarat de exceptie, cu care s-ar mândri orice galerie de arta!“, a spus Mircea Birchi, instructor in cadrul biroului de resocializare din PMT Craiova.


Sub privirile admirative ale colegilor, directorului penitenciarului, Gabriel Gunescu, si a numerosi oameni de arta, ieri, la ora 17.00, Adam Hoca, Andrei Epur, Roberto Tudora si Cosmin Craioveanu si-au vernisat prima expozitie. Talentul si munca lor au fost rasplatite asa cum se cuvine: cu discursuri laudative, ropote de aplauze si… inca un vernisaj: pe simezele aceleiasi galerii, alaturi de tablourile detinutilor au fost expuse si lucrarile pictorului si profesorului Dan Ciocan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS