17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe la 1 septembrie se maresc pensiile

De la 1 septembrie se maresc pensiile

158 de mii de pensionari doljeni vor primi mai multi bani din toamna, o data cu cresterea valorii punctului de pensie cu cinci la suta. Alti 37.500 de pensionari din Dolj nu vor resimti un câstig financiar in buzunar. „Pensionarii care in urma recalcularii au obtinut un punctaj mai mic vor primi aceasta majorare de cinci la suta asupra pensiei rezultate din recalculare, dar acest lucru nu se va reflecta in suma pensiei pe care o vor incasa efectiv. Este vorba de 23,78 la suta din pensionari“, a declarat Ileana Ciutan, directoarea Casei Judetene de Pensii Dolj.


In prezent, valoarea unui punct de pensie este de 323 de lei noi sau 3,23 milioane de lei vechi. Se aproximeaza o crestere cu pâna la 250.000 de lei pentru o pensie medie. Ministrul Gheorghe Barbu a anuntat ca aceasta crestere nu este singura preconizata. Incepând cu anul viitor, pensionarii vor avea o crestere a punctului de pensie cu pâna la 10%.


Ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei precizeaza ca o crestere a punctului de pensie va genera majorari conforme pentru persoanele aflate in aceasta situatie. Aceasta crestere nu va afecta bugetul ministerului, date fiind fondurile excedentare pe care le inregistreaza institutia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS