7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj300 de studenti ai nimanui

300 de studenti ai nimanui

Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu nu a rezolvat inca problema celor 300 de studenti ai Facultatii de Stiinte Economice, lasati neinmatriculati de catre fostul decan Constantin Caruntu.


Soarta a 300 de studenti ai Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ (UCB) din Târgu Jiu este inca neclara. Desi au sustinut toate examenele si au efectuat si stagiul de practica, cei 300 de studenti nu stiu inca sigur daca au trecut sau nu in anul al II-lea si se tem ca intr-un final nu le vor mai fi recunoscute studiile, mai ales ca nici unul nu figureaza ca inmatriculat pe locuri aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Studentii au vrut initial sa actioneze in instanta conducerea Universitatii din Târgu Jiu pentru a-si obtine drepturile, insa au fost convinsi sa renunte la aceasta solutie extrema. Unul dintre cei lasati neinmatriculati de catre fostul decan Constantin Caruntu a dat totusi in judecata institutia si asteapta sa vada in ce mod va fi solutionat cazul sau.


S-a asternut tacerea


In toate sedintele de Senat desfasurate in ultimele luni, nu s-a mai ridicat problema studentilor care nu au nici un statut legal in cadrul UCB. Pentru a-i pune in legalitate intr-un fel, actualul rector al universitatii, Adrian Gorun, a incercat sa obtina, cu ajutorul Ministerului Educatiei si Cercetarii, 300 de locuri ramase neocupate in anul universitar 2005 – 2006, la Universitatea din Petrosani, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice. La idee s-a renuntat insa in timp si nimeni nu s-a mai preocupat de soarta celor care nu stiu daca examenele sustinute sunt legale, iar notele le vor fi recunoscute, din moment ce au functionat in afara unui cadru legal. De altfel, si profesorii care le-au predat cursuri si i-au examinat au fost platiti pentru munca prestata, desi situatia era neclara. Deocamdata, peste dosarele studentilor neinmatriculati, dar care au achitat taxe de studii pentru anul I s-a asternut praful. La fel si peste cele ale universitarilor de la UCB care se afla de ceva vreme in atentia Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


Nu prea exista solutii


Cu toate ca preluarea locurilor de la alta universitate ar putea rezolva problema celor 300 de studenti, aceasta ar fi totusi o solutie la limita legii, dupa cum au precizat surse din conducerea Universitatii „Constantin Brâncusi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS