16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Calafat s-a scris istorie

La Calafat s-a scris istorie

Cea de-a opta editie a Festivalului de folk de la Calafat s-a dovedit un succes. S-au filmat noua videoclipuri, s-a realizat un film despre festival, artistii au cântat din suflet, iar publicul numeros a trait impreuna cu acestia bucuria muzicii folk.


 


Pe parcursul celor zece zile (intre 1 si 10 august) cât a durat Tabara de folk, prin Calafat s-au perindat nume grele ale folkului românesc, iar cei care nu au putut sa ajunga au tinut legatura cu participantii prin intermediul telefoanelor. „Am pastrat mereu legatura cu Ducu Bertzi, Mircea Vintila sau Dinu Olarasu, care nu au putut sa vina, dar ne-au sunat si ne-au trimis mesaje. Este adevarat ca si noi am avut grija si le-am dat acestora ocazia sa-i asculte, prin intermediul telefonului, pe cei care le interpretau melodiile“, a spus Dan Vana, presedintele Asociatiei pentru Lume a Oamenilor mai Buni (APLOMB), care impreuna cu Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Dolj s-au ocupat de organizarea evenimentului.


Noua videoclipuri in zece zile


De surprize au avut parte si artistii care au participat la festival. Pentru ca printre iubitorii de folk s-a numarat si un grup de studenti la Sectia de imagine din cadrul Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, in cele zece zile s-au filmat noua videoclipuri, iar printre piesele care se vor bucura de mediatizare se numara si imnul compus de Cristian Buica pentru festival. Pe parcursul filmarilor, studentii au fost magistral coordonati de profesorul Traian Popescu, care a realizat si un film despre aceasta manifestare.


In ultima seara a festivalului pe scena au urcat, spre bucuria fanilor, foarte multi folkisti. Emeric Imre, Iulian Baldovin, Leonard Constant (un cântaret cu un viitor promitator), Sorin Minghiat, Adrian Bezna, Zoly si Ducu Hotima sunt doar câtiva dintre acestia.


Asa cum era de asteptat, festivalul s-a bucurat de un public pe masura. „Am avut parte de un public nemaipomenit. In fiecare seara au venit in jur de 300 de persoane, care au ramas alaturi de noi pâna la trei dimineata. Tabara de folk de la Calafat este un eveniment de suflet pentru toti cei care au participat si, daca nu s-ar mai tine in anii urmatori, cred ca toti i-ar duce lipsa“, a afirmat Dan Vana.


Pâna la un viitor festival la Calafat insa, gasca de folkisti a luat calea Târgu Jiului, unde zilele acestea se desfasoara un festival-concurs de folk, intitulat „Poarta Sarutului“.


Artistii nu au zabovit insa prea mult in orasul lui Constantin Brâncusi, pentru ca joi seara a avut loc un concert sustinut de Mircea Vintila, in Calafat. Agenda incarcata nu i-a permis artistului sa participe la festival, asa ca Mircea Vintila s-a gândit „sa-si rascumpere“ absenta cu un concert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU