14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSirian urmarit penal pentru fuga lui Hayssam

Sirian urmarit penal pentru fuga lui Hayssam

Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala impotriva cetateanului sirian Mustafa Tartousi, armatorul vasului Iman T, pentru ca ar fi inlesnit fuga din tara a lui Omar Hayssam.


In urma unor actiuni desfasurate de procurori din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu Serviciul Român de Informatii si Inspectoratul General al Politiei Române, au rezultat indicii privind posibila implicare a cetateanului sirian Mustafa Tartousi in parasirea ilegala a teritoriului national de catre inculpatul Omar Hayssam, la bordul unei nave, in dimineata zilei de 30 iunie 2006, cu destinatia Siria, pe ruta Constanta – Alexandria (Egipt) – Tartous (Siria).


Acuzatia sub care s-a dispus inceperea urmaririi penale, in 6 august, este „inlesnirea intrarii/iesirii in/din tara, gazduirea ori facilitarea accesului in zona obiectivelor vizate ale persoanei despre care se cunoaste ca a sprijinit/savârsit sau urmeaza sa savârseasca un act terorist“. De asemenea, procurorii DIICOT au dispus „indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru asigurator asupra navei Iman T, aflata sub pavilion nord-coreean, proprietatea MEDITERANEAN LINE INC. DELAWARE USA si manageriata de Tartousi Shiping Company Constanta, reprezentata de Mustafa Tartousi“.


Cercetarile sunt continuate de procurori impreuna cu SRI, IGPR, Politia de Frontiera si DGIPI, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS