24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrari in ritm de melc la Cojani

Lucrari in ritm de melc la Cojani

Firma care se ocupa de construirea caselor pentru sinistratii de la Rosia de Amaradia si Bustuchin a reusit sa aduca un singur buldozer la santierul de la Cojani, unde se vor ridica locuinte pentru sinistrati.


Sinistratii din localitatea Seciuri, comuna gorjeana Rosia de Amaradia, se tem ca ritmul lent in care au debutat lucrarile de constructie a caselor ii va determina sa isi petreaca iarna in modulele puse la dispozitie de autoritati. In ciuda promisiunilor facute de reprezentantii guvernului care s-au perindat pe la Seciuri si de sefii judetului, la Cojani nu sunt semne ca vor fi ridicate prea curând cele 30 de case. Constructorul, respectiv firma gorjeana Rovimcon, a adus un singur utilaj la fata locului – un buldozer. Potrivit conducerii Institutiei Prefectului Gorj, la Cojani se vor realiza cu finantare ANL locuinte sociale pentru persoanele fara venituri sau posibilitati de a-si construi singure casele cu materiale de la guvern. In prima etapa, care a debutat la inceputul acestei saptamâni, urmeaza sa fie cladite 30 de locuinte cu una, respectiv doua camere.


O casa cu o camera costa 12.000 de euro


In prezent inca se lucreaza la reteaua stradala si la impartirea terenului in 60 de loturi. Dupa cum a declarat Sorin Arjoca, reprezentant al Institutiei Prefectului Gorj, loturile de teren vor fi repartizate familiilor in functie de rude si prieteni. „Se va tine cont de acest criteriu al rudelor si al prietenilor, pentru a veni in intâmpinarea dorintei celor de la Seciurile, care vor sa se respecte oarecum vecinatatile anterioare. O casa cu o camera costa aproximativ 12.000 de euro, iar una cu doua camere 14.000 de euro. Sunt locuinte sociale“, a precizat Sorin Arjoca.


Prefectul de Gorj, Stefan-Marian Popescu-Bejat, a apreciat ca ritmul in care se lucreaza este influentat indirect si de numerosii pasi care trebuiesc facuti pentru a respecta legalitatea constructiilor. „Sinistratii o sa intre in case. Depinde desigur de cât de repede se misca si constructorii. A fost vorba de anumite proceduri care trebuie sa fie respectate. Organizarea de licitatii pentru materialele de constructie, pentru gasirea constructorului, lotizarea si asa mai departe. Putem spune ca nu am avut sincope“, a afirmat prefectul Bejat.


Primii beneficiari


Primii beneficiari ai locuintelor sociale cu una sau doua camere vor fi cei mai saraci dintre locuitorii comunelor Rosia de Amaradia si Bustuchin, localitate invecinata cu Seciuri, unde s-au produs de asemenea alunecari de teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS