27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Micul dezastru“ a dat de lucru autoritatilor

„Micul dezastru“ a dat de lucru autoritatilor

Ana Anghel, sefa Directiei pentru Administrarea Domeniului Public si Privat din subordinea Consiliului Local Slatina, a prezentat ieri masurile luate dupa furtuna din week-end-ul trecut si a anuntat ca primaria inca mai are de lucru pentru indepartarea efectelor „micului dezastru“, cum a numit ea fenomenele meteo de vineri si sâmbata.


„Pe 5 si 6 august au fost indepartati 60 de copaci de pe domeniul public, 43 de catre Serviciul sere, spatii verzi al DADPP, 17 de catre operatorul de gunoi SC Salubris SA“, a spus Ana Anghel. Tot vineri si sâmbata au fost degajate strazi si trotuare pentru ca traficul pe domeniul public sa poata fi reluat. Deoarece nu au reusit sa ridice toti copacii cazuti, angajatii directiei au continuat actiunea luni, când a avut loc si prima inventariere, potrivit directoarei. Atunci au fost taiati zece plopi si ridicati 45 de copaci cazuti prin oras.


„Au venit multi cetateni sa reclame ca le-au cazut copaci pe masini, dar nu avem ce sa le facem. Daca vor despagubiri trebuie sa aiba asigurari CASCO. Am avut si cazuri speciale. Unul este pe strada Crizantemei, unde un acoperis, despre care nu stim inca daca are sau nu autorizatie sau daca respecta autorizatia, a fost luat de vânt si s-a prabusit peste trei masini. Se vor face constatarile, vor fi incheiate procese-verbale si vom vedea“, a declarat Ana Anghel.


Pentru ca angajatii de la Serviciul sere, spatii verzi si cei de la Salubris sunt insuficienti, sefa DADPP a sistat lucrarile la parculetele din oras si a trimis beneficiarii de ajutor social in baza Legii nr. 416 sa-i sprijine. A fost solicitat, insa nu in toate cazurile si acordat, ajutorul asociatiilor de proprietari. Au raspuns cererii asociatiile din „S“-uri, „D“-uri si Crizantemei. „Speram ca in doua-trei zile sa curatam orasul si de ultimele urme pe care le-a lasat acest mic dezastru“, a declarat Ana Anghel.


In ceea ce priveste inundatiile, atât directoarea, cât si primarul Darius Vâlcov au spus ca exista zone inundabile, dar nu au fost probleme si nu s-a depus nici o sesizare. „Romii de la Gradiste au semnat o declaratie pe proprie raspundere ca nu vor sa se mute din acea zona, desi este zona inundabila. Noi le-am oferit posibilitatea de a-i stramuta. Paunescu a facut acolo o asfaltare, pe vremea când inca mai era primar, in graba. A uitat insa sa faca si canalizare. Asa ca, de câte ori ploua si apa trece de nivelul strazii, se revarsa in curti si in case“, a declarat Darius Vâlcov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS