10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, fruntas la ilegalitati cu TVA

Doljul, fruntas la ilegalitati cu TVA

Doua dintre cele mai importante patru dosare instrumentate de Politia Româna in cursul acestui an vizeaza restituirile ilegale de TVA obtinute de doua filiere doljene – Samir si Fotescu.


Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) a facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, bilantul activitatilor desfasurate in primul trimestru al acestui an de ofiterii Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate. La intâlnirea cu reprezentantii presei au luat parte directorul adjunct al Directiei Generale a Criminalitatii Organizate, comisar-sef Gabriel Sotirescu, seful Serviciului pentru Combaterea Criminalitatii Informatice, comisar Virgil Spiridon, si subcomisarul Mircea Ciobanu, sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Macrocriminalitatii Economico-Financiare. Cu aceasta ocazie, reprezentantii Politiei Române au trecut in revista si cele mai importante cazuri de macrocriminalitate economico-financiara instrumentate in ultima vreme.


Samir si Fotescu, „fruncea“ tarii


Din cele mai importante patru cazuri de macrocriminalitate economico-financiara instrumentate de IGPR in ultima vreme, prezentate la conferinta de presa de ieri, doua vizeaza activitati ilegale derulate pe raza judetului Dolj. Concret, este vorba despre restituirile ilegale de TVA pe care le-ar fi obtinut Ion Fotescu si Samir Sprinceana.


Astfel cum au mentionat reprezentantii IGPR, gruparea infractionala organizata, constituita si coordonata de Ion Fotescu a obtinut restituiri ilegale de TVA in valoare de 66.757.000.000 de lei vechi (aproximativ doua milioane de euro). La rândul sau, grupul infractional organizat coordonat de Samir Sprinceana, Adrian Berceanu, Roland Impuscatoiu si Luminita Dobre a solicitat ilegal si a obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, in perioada iulie 2003 – octombrie 2004, prin intermediul a peste 20 de societati comerciale, peste 600 de miliarde ROL (circa 20 de milioane de euro) cu titlul de rambursare TVA. Ambele dosare au fost solutionate in prima jumatate a acestui an de procurorii DIICOT cu trimiterea in judecata a inculpatilor. Politia, impreuna cu procurorii DIICOT, continua cercetarile in toate aceste cazuri de restituiri ilegale de TVA si cu privire la alte persoane implicate in ilegalitatile deja deferite justitiei.


Trei grupuri infractionale


Serviciul de Combatere a Spalarii Banilor din cadrul Directiei de Combatere a Marii Criminalitati Economico-Financiare a stabilit ca pe raza judetului Dolj au actionat trei grupuri infractionale organizate, ce au desfasurat activitati ilegale in scopul obtinerii TVA de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, cu titlul de rambursare in baza unor documente false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS