15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDealul Capela, invadat de gunoaie

Dealul Capela, invadat de gunoaie

Turistii si petrecaretii care vin pe dealul Capela din municipiul Râmnicu Vâlcea, declarat parc al orasului, lasa in urma mormane de gunoaie. Oamenii care locuiesc in zona sunt nemultumiti ca trebuie sa suporte aceasta situatie, mai ales ca reprezentantii ADP fac curatenie aici doar in urma sesizarilor comisarilor Garzii de Mediu.


Mormanele de gunoaie de pe dealul Capela au devenit insuportabile pentru râmnicenii care locuiesc in zona. „Dealul este declarat parc al orasului si e impânzit de resturi aruncate de turisti si petrecareti. Desi gunoaiele sunt aruncate peste tot, nimeni nu vine sa le ridice. Intr-o buna zi o sa ne imbolnavim din cauza mizeriei. Cred ca, daca zona ar fi supravegheata de jandarmi, turistii ar fi sanctionati si nu ar mai arunca gunoaiele la intâmplare“, a declarat o localnica. Acum câteva saptamâni, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vâlcea impreuna cu câteva scoli din oras au desfasurat o actiune de curatare a padurii Capela in cursul careia au strâns gunoiul si l-au depozitat in saci de plastic, urmând ca angajatii primariei sa vina si sa-i ridice. „Am facut si vom mai face astfel de actiuni. Pe dealul Capela am fost impreuna cu câteva scoli in primavara acestui an si am strâns toate gunoaiele impreuna cu copiii“, a declarat Gabriela Ene, inspector adjunct al ISJ Vâlcea.


ADP spune ca s-a rezolvat problema


In urma unor controale efectuate ieri de comisarii Garzii Regionale de Mediu (GRM) Vâlcea, Administratia Domeniului Public (ADP) Vâlcea, din cadrul Primariei Râmnicului, a primit o sesizare prin care i se solicita ca toate gunoaiele din padurea de pe dealul Capela sa fie ridicate in cel mai scurt timp. „Foarte multe gunoaie erau aruncate la voia intâmplarii si asta nu este deloc un lucru bun, nu numai din punct de vedere al poluarii mediului, dar si din punct de vedere estetic. De aceea ne-am vazut obligati sa facem o sesizare catre ADP Vâlcea“, a declarat Ion Visalon, comisarul-sef al GRM Vâlcea. Desi ieri gunoaiele zaceau pe marginea drumului de pe dealul Capela, reprezentantii ADP au declarat ca in zona s-a facut curatenie si problema este deja rezolvata, deoarece de saptamâna trecuta mai multi oameni se ocupa de salubrizare. „Este adevarat ca au existat mai multe probleme pe Capela, insa, de o saptamâna, am strâns gunoaiele atât cu angajatii de la Salubritate, cât si cu persoanele care beneficiaza de ajutor social. Singura parte unde mai sunt gunoaie este cea de pe versantul de nord al dealului Capela“, a precizat Laurentiu Teodorescu, director in cadrul ADP Vâlcea. Pâna vor reusi autoritatile sa curete zona, locuitorii va trebui sa suporte mizeria in care traiesc zi de zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS